Fury / Ярост (2014)

Световна премиера: 04.11.2014

Сценарист: Дейвид Айър

Режисьор: Дейвид Айър

В ролите: Брад Пит, Логан Лърман, Шая Лебьоф, Майкъл Пеня, Джон Бернтал, Скот Истууд, Бранко Томович

През април 1945 г. вече остава малко до пълния край на Втората световна война. Това обаче все още не се знае нито от Германия и Русия, нито пък от някоя от другите воюващи страни. През четвъртия месец от годината един армейски командир и хората му получават задача. Тя е не само опасна, но и смъртоносна по характер. Заедно със своя танк Ярост те трябва да проникнат в сърцето на нацистка Германия. По това време немската армия вече има славата на непобедима, а когато сраженията се водят на нейна територия, враговете едва ли имат шанс да оцелеят. Въпреки това капитан Уордади и екипът му трябва да изпълняват заповедите на своите военачалници. Затова когато получават мисията, те нямат особен избор. Дали ще оцелеят или ще станат поредните американски войници, дали живота си в тази война?

    В ролята на капитан Уордади влиза неповторимият Брат Пит. По време на снимките се използват много на брой истински танкове, които са предоставени от американското правителство на режисьора на продукцията Дейвид Айър. Той е и сценарист и успява да поднесе на зрителите една военна драма, която те ще помнят цял живот. Като цяло във филмите на подобна тематика винаги се засягат неща като чест, дълг, жертвоготовност и други. Те не са подминати и в тази продукция, представяща ни дните от Втората световна война. Според Айър намесата на специалистите по компютърни и визуални ефекти е минимална, което ни гарантира едно незабравимо и вълнуващо изживяване. Самият Брад Пит пък за трети път изиграва главната роля във филм, чиято основна сюжетна линия се развива по време на тази война. Освен в Ярост, той е главен герой в Седем години в Тибет и Гадни Копилета. Последната продукция е дело на знаменития и без съмнение ексцентричен Куентин Тарантино. Дали Уордади ще успее да изведе екипа си от Германия в пълен състав или все пак някой от тях ще загине? Могат ли няколко на брой войници само с един танк да изпълнят мисията в сърцето на Германия?        

    Врагът ги дебне на всяка крачка и мъжете нерядко трябва да са нащрек и да се защитават. Задачата им се усложнява толкова, колкото повече те навлизат на немска територия. Мисията им е не само с огромна важност, но също така крие смъртоносни опасности. Мъжете обаче не са нищо повече от американски войници, каквито има с хиляди по всички фронтове. Затова те трябва да изпълняват това, което им е заповядано. Що се отнася до опасностите, през които трябва да преминат, това си е изцяло тяхна грижа. Дали обаче тази мисия не е прекалено опасна и как ще измъкне армейският командир своите хора? Има ли воъбще изход от създалата се ситуация или в крайна сметка членовете на екипажа в танка Ярост ще се превърнат в поредните войници, дали живота си за родината? Това ще разберат всички зрители, но не и преди да изгледат военната драма на Айър, в която се използват истински танкове.

Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Военен Драма ЕкшънГледано: 157

IMDB: 7.5 / 10
Fury / Ярост (2014)