Robocop / Робокоп (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 07.02.2014

Световна премиера: 07.02.2014

Сценарист: Ник Шенк, Джошуа Зетумър

Режисьор: Хосе Падиля

В ролите: Ейми Гарсия, Мигел Ферер, Зак Грение, Майкъл К. Уилямс, Гари Олдман и др.

2028 е годината, в която се развива действието във фантастичния екшън Робокоп. Мултинационалният конгломерат ОмниКорп е центъра, където се произвеждат и усъвършенстват роботизираните технологии. Безпилотните апарати, наречени още дронове, се произвеждат в центъра с цел печеленето на американските войни по света. Благодарение на тези същества Америка е истински хегемон и продължава да завоюва нови територии, като разширява своята мощ. Проблемът на тези дронове е, че всъщност те са абсолютно забранени от законите. Независимо от това корпорацията е твърдо решена да вкара продуктите си на вътрешния пазар. По този начин тя не само ще разшири своите обхвати, но и ще спечели огромни парични суми. Не след дълго за корпорацията се открива идеалната възможност да осъществи своите планове, които да я утвърдят като най-мощната организация в световен мащаб. Каква е тази възможност и защо изобщо се стига до нея?

   Причината е доброто ченге и любящ съпруг Алекс Мърфи. Той не иска нищо друго, освен да се радва на семейството си и да изпълнява съвестно професионалните си задължения. За да ограничи престъпните деяния в щата Детройт, той дава всичко от себе си. Когато обаче по време на изпълнение на служебния си дълг е тежко ранен и поради това се намира в критично състояние, ОмниКорп използват в своя полза създалата се ситуация. Сега те имат шанса да създадат полу-робот, който да има и редица човешки характеристики. Така докато кроят плановете си за един Робокоп в абсолютно всеки град по света, те допускат една изключително сериозна небрежност. Замаяни от милиардите долари, които им предстои да спечелят, от компанията дори не разбират за грешката си. Те забравят, че Робокоп не е напълно робот, а и половин човек. Дали такава машина може напълно свободно да се контролира или е неспособна за управление? В машината живее човек, следователно тя мисли и разсъждава като човешко същество. Вече е твърде късно за спиране на процеса, затова остава само да се надяват на положителен край. Какъв ще е той и дали Робокоп ще бъде лош като другите дронове или пък напълно ще се различава от тях?

  Сценарият на продукцията Робокоп е базирана на едноименния филм, създаден през далечната вече 1987 г. Сега на зрителите предстои да станат свидетели на създаването на машина, уникална по своя характер. Когато ченгето Алекс Мърфи е ранен, за компанията се открива отлична възможност. Никой обаче не предполага, че тя ще е преди всичко човешка машина, ако изобщо може да се даде такова определение. Какви ще са последиците от създадения Робокоп? Ще донесе ли той милиардите долари, в спечелването на които компанията е повече от сигурна или той ще се обърне против своите създатели, за да им потърси сметка за стореното зло? В този филм освен много екшън, също така преобладават ефектите и зрелищните битки. Това превръща продукцията в истински шедьовър от областта на киното, която зрителите на всяка цена трябва да включат в списъка с любимите им филми.

 

 

 

Гледай Филма Жанр: Научна-фантастика ЕкшънГледано: 1056

IMDB: 5.8 / 10
Robocop / Робокоп (2014) BG AUDIO