The Patriot / Патриотът (2000)

Аудио : Българско
Жанр : Екшън, Драма, Военен
В ролите : Мел Гибсън, Хийт Леджър, Джоли Ричардсън, Джейсън Айзъкс, Крис Купър
Режисьор : Роланд Емерих
Държава : САЩ
Година : 2000
Времетраене : 175 Минути
Сюжет : В края на 18 век Бенджамин Мартин (Мел Гибсън) е вдовец и се грижи за седемте си деца. Най-големият му син - Гейбриъл (Хийт Леджър) иска да се включи в войната за независимостта на американските щати срещу британските войски. Той се присъединява към американските доброволци против волята на баща си, а след това неочаквано се завръща докато пренася съобщения между командирите на американските войски.

Група английски войници открива Гейбриъл в дома на Бенджамин Мартин и опитват да го заловят. Докато се опитва да освободи своя брат е убит втория син на Бенджамин, а Гейбриъл е задържан като затворник. След това Бенджамин Мартин решава да се върне към своето минало на войник и освобождава сина си от британците като избива групата войници, която го ескортира.

Впоследствие Бенджамин и синът му Гейбриъл се присъединяват към американските войски и събират група доброволци, с които да помогнат в борбата срещу британците. В решаващата битка доброволците на Бенджамин, заедно с други американски войници побеждават част от британската армия, а Бенджамин отмъщава за смъртта на синовете си (междувременно Гейбриъл също е убит) като убива офицера, виновен за смъртта им.
Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Военен Драма ЕкшънГледано: 112

IMDB: 7.2 / 10
The Patriot / Патриотът (2000)