Анабел | Annabelle

Световна премиера: 03.10.2014

                Сценарист: Гари Дауберман

                Режисьор: Джон Р. Леонети

                В ролите: Алфре Удърт, Уорд Хортон, Брайън Хауи, Ерик Ладин, Анабел Уолис, Тони Амендола, Мишел Романо, Габриел Бейтман, Шайло Нелсън, Тереза Лин О'Тул
Оператор: Джеймс Книйст

 

   Животът на Миа и Джон Форм завинаги се променя и причината за това е една кукла. Тя по принцип стои в един музей в Кънектикът. Единственият посетител на мястото е свещеник, който я посещава през определен период от време. Нейното име е Анабел, но тя съвсем не е като обикновените кукли, които се продават в магазините. Тя попада в полезрението на Джон, който решава, че това ще е чудесен подарък за неговата съпруга. Куклата носи сватбена рокля, което я кара да изглежда изключително красива. Джон обаче не знае, че с тази покупка се слага началото на кошмар, събуждането от който ще продължи дълго време.. а има вероятност и да няма никакво събуждане.

   Миа е бременна, но това не означава, че двамата ще имат единствено поводи за радост. Така една вечер в дома на съпрузите внезапно нахлуват членове на жесток култ, който по неописуем начин причинява своите жестокости. Наред с кървищата и страха обаче, те оставят на семейство Форм един още по-ужасен и страховит спомен. Той никога няма да напусне техния дом, защото прераства в истинско и злокобно проклятие. Едва след посещението на членовете на култа в дома на Джон и Миа става ясна мощта на куклата Анабел. Тя е прокълната и много опасна, в резултат на което животите на двамата непрекъснато се намират в опасност. Може ли нещо да спре тази необикновена кукла, която иначе изглежда изключително красива в своята булчинска рокля. Ако Джон и Миа някога са разсъждавали за това как изглежда ада, той е само бегла сянка на това, на което ги подлага куклата. Ще завърши ли всичко благополучно за тях или пък те никога няма да изпитат повече щастието на брачния съвместен живот?