Лесна плячка | Life of crime

Премиера в България: 12.09.2014

                Световна премиера: 29.08.2014

                Сценарист: Даниел Шехтър

                Режисьор: Даниел Шехтър

                В ролите: Дженифър Анистън, Робърт Миано, Чарли Тан, Мос Деф, Уил Форте, Джон Хоукс, Тим Робинс, Айла Фишер, Шона Кофоед

Ордел и Луис са имената на двамата главни герои в култовия криминален филм с доста елементи на комедия Лесна плячка. Те са двама бивши затворници, излежавали присъди за кражба на коли. След като Луис излиза от затвора, на другия му хрумва гениалната идея да изнудват богат строителен предприемач от Детройт. Неговото име е Франк Доусън, който има натрупани милиони в офшорни сметки. Планът е да отвлекат жена му Мики, когато тя се появява, и да поискат огромен откуп за нея. Ако Франк не се съгласи да плати, те ще изпеят на ченгетата за неговите далавери.

    Нещата обаче изобщо не се развиват според плановете на двамата похитители. Първо съседът-флиртаджия Тейлър ги вижда, докато е в дома на Мики. Сега той има две възможности. Едната е да каже на полицията за случилото се и така да признае за изневярата, която е планирал. Той обаче избира втората опция – да седи и да чака развоя на събитията, което поставя началото на забавната част от филма. Двамата похитители също така не знаят, че Франк наскоро е подал документи за развод. Едновременно с това той има умна любовница – Мелани. Тя напълно поема нещата в свои ръце и така осуетява изнудването. Мики пък е скрита при маниака на тема оръжия и нацист по убеждения Ричард Монк.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/lesna-plachka