Местният | The homesman

Режисьор: Томи Лий Джоунс

                В ролите: Томи Лий Джоунс, Хилари Суонк, Грейс Гъмер, Миранда Ото, Мерил Стрийп, Уилям Фичнер, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Джон Литгоу, Давид Денсик, Соня Рихтер, Хейли Стейнфелд и др.

 

   Меди Кади и Джорджа Бригса са имената на двамата главни герои в култовата драма – уестърн Местният. Те все още не се познават, но пътищата им се пресичат след време по един решаващ и съдбоносен начин. Кади е натоварена с тежката отговорност да премести три психично болни жени от Небраска в Айова. Действието се развива в младата тогава американска държава, която още няма навършени сто години. През 1855 година все още се срещат каубои и точно това става с Мери. Тя вижда Бригса, който обаче няма вид на каубой. Завързан за едно дърво, мъжът се намира в безпомощно състояние. Ако някой не развърже въжето, него почти сигурно го очаква смърт. В ролята на Бригса е великолепният Томи Лий Джоунс, който се нагърбва и с режисурата на продукцията.

   Като жест на благодарност той с готовност приема да помогне на Кади в задачата, с която се е заела. Дали обаче жените наистина трябва да се преместят в Айова или има неща, които жената не е съобщила на каубоя. Всяка една от трите пациентки има собствена история, която е довела до нейното заболяване. Крайната цел е жената на един айовски свещеник, която ще поеме грижата за трите болни жени. Именно тогава ще станат ясни истинските причини, довели ги до състоянието, в което се намират към настоящия момент. Хилъри Соунк е екранна партньорка на Джоунс – тя изпълнява ролята на Мери. Двамата са забележителен тандем и по един категоричен и безапелационен начин затвърждават реномето си на доказани актьори от световна класа. Каубоят, който допреди малко е бил завързан за дърво, скоро пак попада в трудна ситуация. Дали ще успее да се измъкне или пък лошият късмет ще прдължи неумолимо да го преследва? Предстои ни да разберем тези неща тепърва.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/mestniat