На ръба на утрешния ден | Edge of tomorrow

Премиера в България: 06.06.2014

Световна премиера: 06.06.2014

Сценарист: Джон-Хенри Бътъруърт, Кристофър Макуори, Джез Батъруърт
Режисьор: Дъг Лаймън
Оператор: Дион Бийби

В ролите: Мариан Жан-Батист, Джеръми Пивън, Джонас Армстронг, Том Круз, Емили Блънт, Бил Пакстън, Шарлот Райли, Тони Уей, Лара Пълвар

 

 Двама изключителни актьори се нагърбват с изпълнението на главните роли в култовия фантастичен екшън на Дъг Лаймън На ръба на утрешния ден. Това са съответно Том Круз и Емили Блънт, всеки от които е добре познат на кино аудиторията с участието си във филми, превърнали се във вечни продукции. Том Круз е познат от Мисията невъзможна, докато Блънт изпълнява забележителна роля в Дяволът носи Прада. Сега те са изправени пред едно ново предизвикателство, действието на което се развива в близкото бъдеще. Тогава раса от друга планета подлага планетата Земя на изключително безмилостна атака и по всяка вероятност няма сила, която да се опре на пришълците. Дали обаче все още има надежда нашата планета да се спаси?

   Круз изпълнява ролята на безкрупулния майор Уилям Кейдж. Той през живота си не е участвал в сериозна битка с неизвестен край, но ето че сега ще му се наложи да го стори за пръв път. Той е хвърлен на бойното поле, където обаче е убит само след една минута. Какво ще се случи после? Всъщност Кейдж се събужда, но само за да открие, че отново се е върнал в битката. По този начин той е принуден отново и отново да изживява неравностойната битка, в центъра на която се озовава. С течение на времето майорът открива, че става все по-добър и по-добър и поваля много противници. Не е ли това сигурен белег, че той притежава необходимите способности, които да спасят Земята от нашествието на пришълците? Рита Вратаски е войник от Специалните части и именно тя е тази, която ще се обедини с Кейдж. Ролята на Рита  е изиграна от неповторимата Емили Блънт. Докато двамата се изправят за пореден път в битката с нашествениците, се приближават с още една крачка към така желаната и дълго чакана победа. Ще се увенчаят ли усилията им с успех или точно когато виждат победата, ще се случи най-лошото?

    В този филм света на обикновените хора е заплашен от чуждестранна раса, която не само иска да го завладее. Отгоре на всичко няма сила, която да окаже равностойна съпротива на злите и опасни нашественици. Ако един майор, който получава възможност да се връща повторно към битката и един войник от специалните части, не успеят да се справят с нашествениците, много мирни хора със сигурност ще намерят своята смърт. Ето защо, благодарение на факта, че имат право на грешка, те стават все по-добри във воденето на боя и съумяват да повалят повече противници при всяко следващо сражение. Кейдж има голяма уста и именно тя е причината да се озове в центъра на битката. След като обижда високопоставен генерал от командването с четири звезди на униформата си, той  е изпратен в джоб на времето. Озовавайки се на бойното поле, сега само той е способен да победи нашествениците, които са прекалено силни.

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/na-raba-na-utreshnia-den