Проект Алфа

Режисьор: Шинджи Арамаки
Сценарист: Мариан Крауцзък, Масамуне Широу

Култовата екшън анимация Проект Алфа определено ще развълнува по неповторим начин кино аудиторията. В нея главният герой е жена-войн, която носи името Дюман. Тя има партньор, който е киборг и се казва Бриареос. Заедно двамата са обединени от една обща цел – борят се срещу трудните изпитания, на които са поставени и на всяка цена трябва да оцелеят. Създадената от Арамаки и Широу продукция определено е качествена и стойностна, като за нейното реализиране служат комикси. В какво се състои борбата на двамата и дали те ще успеят да я доведат до успешен край? Способни ли са само двама да се справят с многобройните изпитания, на които са поставени? Действието се развива в легендарния град Олимп, който обаче далеч не е толкова приветлив. Нещо повече, за света е настанала трудна епоха и сега двамата търсят пътища за спасението му. Времето на действие е далечното бъдеще, в което епохата е опасна и смутна.

    Истински апокалипсис цари навсякъде, а американският град Ню Йорк е преживял Трета световна война. Дюман и Бриареос са единствените двама души, които могат да го спасят и да помогнат на човешката раса да продължи да съществува. Дали обаче усилията на двамата ще бъдат възнаградени или в крайна сметка е твърде късно да се поправи непоправимото? Светът е поставен пред сериозно изпитание и почти сигурно завинаги ще изчезне от лицето на земята. Досега човечеството е преживяло две световни войни. Филмът хвърля поглед в бъдещето, когато един ден наистина може да избухне и трета такава. Жената войн и киборгът предприемат рисковано начинание, на което не само не знаят изхода, а също така то може да се окаже напълно безполезно. Те обаче нямат време да мислят за собственото си оцеляване, а вместо това се съсредоточават да спасят света от сигурна и разрушителна гибел. В невероятната анимация двама души се борят упорито въпреки тежките времена, които са настанали. Сега те са единствените, които могат да предотвратят погубването на вселената. Какви мерки ще предприемат в тази насока и дали изобщо разполагат с нужното време за едновременно бърза и адекватна реакция?

   Проект Алфа е може би единственото ,което ще осигури спасението на света. Благодарение на смелите действия на жената войн Дюман и на киборга за света все пак ще се намери изход. До тогава обаче двамата ще трябва да преодолеят редица трудни и смъртоносни изпитания, които не всеки може да понесе. Точно поради тази причина обаче и никой друг не се наема да търси изход от създалата се ситуация. Двамата не губят надежда и упорито продължават напред, защото не искат светът да изчезне. Макар и силно разрушен от Третата световна война, той все още може да продължи да съществува. Когато всички надежди са изгубени, на сцената излиза звездния екип, състоящ се от жена и киборг. Те обаче не са като другите и не се боят от опасностите. Вместо това смело тръгват срещу тях и дори с риск за собствения си живот са решени да дадат всичко от себе си, за да видят света спасен и съществуващ.

 

Жанр: Комедия МистерияГледано: 116

Проект Алфа