Трилър

Всички трилъпи имат огромен брой почитатели по целия свят. Сюжетът на тези филми е напрегнат и динамичен и постоянно държи зрителите в напрежение. По принцип развръзката става ясна едва в края на филма, а през останалото време е трудно да се предугади завършекът на филма. Филмите от този жанр се снимат с едни от най-популярните актьори и актриси. Често главният герой е жена, който е поставен пред сериозни изпитания. Един от най-популярните трилъри с приключенски характер е Дивата река. В него майка, син и баща биват отвлечени от бандити, докато са на почивка в планината. Те трябва да преминат през много трудности, возейки се с лодка в опасни води. Друг популярен трилър е На ръба. Сюжетът разказва за жена, която бива тормозена по телефона си от неизвестен мъж. Това са само два от многобройните филма в жанра, които по всяка вероятност са добре познати по целия свят. Този жанр непрекъснато създава нови продукции, които почитателите им очакват с интерес.

   Сюжетните линии на повечето трилъри обикновено са свързани с внезапните трудности и изпитания, появили се в ежедневието на главните герои. Откуп с Мел Гибсън е друг популярен трилър. В него Гибсън е важна клечка в политиката, на когото отвличат детето. Впоследствие за бащата настават трудни времена, през които той се бори да спаси детето си от похитителите. Много от новите предложения в жанра също са качествени и се приемат с позитивни нагласи от аудиторията. В тях участват популярни актьори, добре познати с появата си в други популярни филми. При заснемането на продукция от този жанр сценаристите често заимстват действителни събития или се консултират с писатели на подобни книги. По този начин на зрителите се предоставя автентичен филм, който е увлекателен и привлича вниманието им. Често развръзката в тези филми е напълно неочаквана и силно изненадва зрителите. В трилъри може да се разказва за различни престъпления или пък за хора, които преследват невинни жертви по всевъзможни начини. Инцидентът с Кърт Ръсел е един от най-добрите трилъри на 20-ти век. Когато съпругата му бива отвлечена от магистрална банда, той се изправя сам срещу цялата организация.

    Друго популярно заглавие е Телефонна клопка. Музикален продуцент се оказва приклещен в телефонна кабина и ако прекъсне разговора, е заплашван от разстрел със снайпер. Тези филми завинаги остават в историята като едни от най-качествените и популярни трилъри. Днес жанрът продължава да предлага нови продукции за почитателите си, като те всички са интересни и динамични. Много от почитателите на трилъра гледат единствено тези филми, които са с участието на техните любими актьори. В трилърите се снимат актьори като Робърт де Ниро, Мел Гибсън и редица други. Жанрът е популярен най-вече поради динамиката и заплетеността на сюжетните линии. Това спомага да се държи буден интересът на аудиторията и тя с трепет и вълнение да очакват края и развръзката. Гледането на филмите от жанра трилъри е често предпочитано занимание на много хора. Те непременно гледат филм през свободното си време и така релаксират, като изцяло биват погълнати от сюжета на продукцията.