300:Възходът на една империя | 300:Rise of an empire

Премиера в България: 07.03.2014

Световна премиера: 07.03.2014

Сценарист: Кърт Джонстад, Зак Снайдър
Режисьор: Ноам Мъро

В ролите: Ева Грийн, Джейми Блекли, Андрю Тиернън, Родриго Санторо, Джак О'Конъл, Съливан Степълтън, Дейвид Уенам, Скот Бърн, Калан Мълви, Лена Хийди, Калън Малви

Продуцент: Зак Снайдър, Марк Кантън, Джани Нунари, Бърни Голдман

Със сигурност всички почитатели на киното са гледали блокблъстъра 300. Сега, в новия филм на Мъро той предлага на почитателите си още едно вълнуващо изживяване, което ни пренася в света на битките за власт и надмощие. Този път бойното поле и арена на завоевания е морето. Една срещу друга се изправят две от най-мощните армии в света – тези на Гърция и Персия. В този напрегнат и вълнуващ епизод гръцкият главнокомандващ Темистокъл има важна и отговорна задача. Той трябва да обедини войските и народа си за една битка, която може да има решаващо значение за бъдещето на гръцката държава в близките години.

  Ксеркс и Артемизия пък са основните предводители на персийската войска, която освен всичко останало е в огромни количества. Предстои една битка, в която единият от противниците има огромно числено превъзходство. Може ли това да предреши изхода на битката преди още тя да е започнала или все пак Темистокъл има скрит коз в ръкава си? Каква стратегия ще предложи всеки от военачалниците и дали тя ще бъде изненадваща за противника? Или ходовете са разгадани, в резултат на което не е възможно да се случат никакви изненади? Отмъстителната предводителка на персийския флот също дава своите нареждания. Заедно с Ксеркс те определено представляват заплаха за гърците. Когато на една жена са поверени толкова високи отговорности, тя определено означава много за своя народ. Дали обаче Темистокъл няма да успее да се възползва и от тази възможност, колкото и неблагоприятна да изглежда за него на пръв поглед? Възможно ли е между двамата предводители на Персия да избухнат конфликти и противоречия и това да доведе до отслабване в редиците на персийската армия? Или и двамата ще действат като задружен екип, който разполага с несъмнено най-мощната от всички армии в света?

   Отговорите на тези въпроси ще разберат всички, които обаче първо трябва да изгледат хитовата продукция Възходът на една империя. Коя империя ще отбележи възход в своето развитие и коя ще претърпи катастрофално падение? Гърция или Персия – това е въпросът. И двете страни на всяка цена търсят победата, но коя от тях разполага с необходимите ресурси за нейното постигане? Може ли Темистокъл да предложи нещо, с което да изненада Ксеркс до такава степен, че той да не може да се ориентира в обстановката? Всичко е възможно в морските води, превърнали се в арена на сблъсък на гиганти. В много войни победилите страни дължат успехите си не на многобройната си армия, а на блестящата тактика и най-вече – желанието за победа. Гърция или Персия е по-отдадена на каузата и няма ли това да изиграе лоша шега на някоя от тях? В една война временното превъзходство невинаги означава крайна победа. Така или иначе на Темистокъл ще му е доста трудно, тъй като срещу себе си има изключително опасен враг.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/300-vazhodat-na-edna-imperia