47 Ронини

Премиера в България: 27.12.2013

Световна премиера:27.12.2013

Сценарист: Крис Моргън

Режисьор: Карл Ринч

В ролите: Хироюки Санада, Того Игава, Кари-Хироюки Тагава, Ринко Кикучи, Киану Рийвс и др.

Зрелищно 3Д приключение – така накратко може да бъде описана продукцията на Моргън и Ринч 47 ронини. Зрителите ще станат свидетели на една вълнуваща история за мъжество, чест и достойнство. Миналото и бъдещето ще се срещнат в решителен сблъсък, за да определят съдбата на един народ. 47 на брой самураи остават без своя лидер и господар, който става жертва на убийство от страна на коварен феодал. Те обаче са твърдо решени да не оставят нещата така и да накажат виновника за смъртта на господаря си. Те поемат по пътя на отмъщението и са готови на всичко да върнат честта и славата на народа си. Как обаче ще го постигнат при положение, че им липсва изявена фигура, която да ги предвожда в предстоящата битка? Те намират харизматичния водач в лицето на Кай, в ролята на когото е Киану Рийвс.

  Той е мелез, който преди време е обречен на заточение от самите самураи. Днес обаче ситуацията е коренно променена. Когато самураите са безцеремонно прогонени от домовете си и са пръснати безразборно по света, те на всяка цена трябва да обединят усилията си с тези на Кай. Той е единственият, който притежава качествата да им окаже необходимата помощ. Ето защо заедно групата и Кай се отправят на поход, пълен с опасности и премеждия. Те ще попаднат в свирепия свят на зли и подли чудовища, чудати страшилища и способни да променят облика си магьосници. Могат ли да победят всички тези врагове или те ще се окажат прекалено силни за техните възможности? Заточеният и поробен изгнаник Кай сега е най-мощното и силно оръжие, което самураите могат да използват. Те решават, че няма какво повече да губят, след като така или иначе са останали без господар. Макар и в трудна ситуация, те могат да отмият срама от лицето си, ако успеят да накажат виновника, отнел живота на водача им. Сега като такъв се изявява Кай и той не трябва да предава гласуваното му доверие.

   Ето защо невероятният Киану Рийвс ще се превърне във водач, който вдъхновява 47-те самурая и те се впускат смело и решително в битката за своята чест. Кой ще победи в тази без съмнение неравностойна борба не само по отношение на численото превъзходство? Дали водени от мотивите за чест и мъжество, самураите няма да сътворят чудо и да разгромят многобройните си противници? Или ще загинат като истински достойни мъже, готови на всичко да бранят името на рода си. Какъвто и да е изходът от битката, никой няма намерение да отстъпи. Коварният феодал може да убие пак, след като веднъж вече го е направил. Въпросът е какъв ще е отговорът на самураите. Те избират по-трудното но несъмнено достойно решение да не стоят със скръстени ръце и да дадат на врага си урок, който те дълго ще помнят. На зрителите предстои уникално изживяване, което те биха могли да гледат по всяко време.

Жанр: ПриключенскиГледано: 500

47 Ронини