A Long Way Down / Голямото скачане (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 11.04.2014

Световна премиера: 10.02.2013

Сценарист: Джак Торн

Режисьор: Паскал Шамел
В ролите: Розамунд Пайк, Джо Кол, Сам Нийл, Тъпанс Мидълтън, Тони Колет, Арън Пол, Имаджин Потс, Пиърс Броснан

Драматичната комедия на режисьора Паскал Шамел Голямото скачане ни отвежда в света на четири на брой заблудени души. Всички обаче те се оказват на едно и също място в резултат на това, което възнамеряват да направят. Всъщност въпросното нещо не е свързано с покоряването на висок връх или поставянето на някакъв друг рекорд. Четиримата се озовават на едно и също място, защото са решили да се самоубият. Компроментиран телевизионен водещ и младо момиче, доста цапнато в устатата, са двама от главните герои. Що се отнася до другата злощастна двойка, тя се състои от самотна майка и меломан. Последният има интересни философски виждания, но въпреки всичко и той иска да сложи край на живота си. При това те избират да умрат точно на връх Нова година.

   Какви са мотивите на тези четирима, напълно различни един от друг души? Отчаяни ли са до такава степен, че са се предали и са решили да сложат край на живота си? Дали няма да настъпи промяна в техните планове или вече всичко е решено и нищо не може да се промени? Отговорите на всички тези въпроси ще бъдат научени от зрителите, но само при условие, че изгледат продукцията с участието на Розамунд Пайк, Джо Кол и още много други. Срещайки се на мястото, където е предвидено да извършат голямото скачане, четиримата постигат общ консенсус. Те няма да се откажат от плана си да се самоубият, но ще отложат временно това събитие. Следващата им среща ще се състои пак на това място, само че в деня на влюбените – 14 февруари. И така, в продължение на следващите шест седмици четиримата главни герои заформят едно трайно и продължително приятелство. Наред с това се превръщат в истинска медийна сензация, която дълго време не слиза от новинарските емисии и репортажи. Дали през тези шест седмици те ще променят своите виждания за живота или все пак това, което са смятали да извършат на Нова година, няма как да се избегне?

  Голямото скачане е по своему забавна комедия, в която обаче не липсват и драматичните моменти. Какво може да подтикне някого към самоубийство и защо четирима различни души избират едно и също място? Може ли това да се счита за щастливо предзнаменование или всичко  е станало напълно случайно? На Нова година по принцип хората се веселят и очакват с нетърпение какво ще им донесе тя. Вместо да се присъединят към празнуващите обаче, четирима души се отправят на мястото, което ще се превърне в тяхно лобно поле. В резултат на срещата им обаче те отлагат поне временно прекратяването на живота и си дават още шест седмици до следващата среща. Може ли дотогава всичко да се промени и те не само да си останат добри приятели, но също така да заобичат живота? Този филм ще представлява интерес за запалените почитатели на комедийните драми.

Гледай Филма Жанр: Комедия ДрамаГледано: 108

IMDB: 6.2 / 10
A Long Way Down / Голямото скачане (2014) BG AUDIO