Deliver Us from Evil / Избави ни от злото (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 04.07.2014

Световна премиера: 02.07.2014

Сценарист: Скот Дериксън, Пол Харис Бордман

Режисьор: Скот Дериксън
В ролите: Скот Джонсън, Дориан Мисик, Джоел Макхейл, Шон Харис, Едгар Рамирес
Продуцент: Джери Брукхаймър

Култовият продуцент Джери Брукхаймър спонсорира Избави ни от злото. Това е един от филмите на ужаси, който несъмнено се нарежда сред качествените продукции в бранша за 2014 година. Във филма има и немалко елементи на трилър, което със сигурност означава, че зрителите ще бъдат държани в постоянно напрежение. Дяволът в Емили Роуз и Греховен са две от другите продукции на режисьора на филма Скот Дериксън. Така че той е добре познат на аудиторията и този път също оправдава очакванията им по отношение на качествена хорър продукция. Ерик Бана пък е актьорът, изпълняващ главната роля във филма. Той ни е добре познат с участието си от Блек Хоук и Хълк, ето защо зрителите отново ще го видят в добра светлина.

  Героят на Бана е ченге от Ню Йорк Сити. Неговата вяра в Господ е поставена на сериозно изпитание, което може съществено да промени и целия му живот. Заедно със своя партньор и дългогодишен приятел двамата тръгват по следите на опасен войник. Смята се, че той е бил напълно обладан от Дявола. Ето защо двете ченгета си имат работа с опасен човек, който освен всичко останало може да носи в себе си смъртоносна заплаха. Никой не знае на какво са способни хората, когато са обладани от Сатаната. В хода на разследването личния живот на героят на Бана започва все по-често да се обърква. Стига се дори до там, че двамата със съпругата му изпадат в ситуация на напрегнати отношения. Дали няма да се стигне до край на съвместния им живот и може ли Дявола да има пръст в тази работа? Сектите и окултните практики също внезапно изскачат по време на разследването, като в него са замесени и свещеници. Докъде ще доведе всичко това и каква е ролята им – позитивна или отрицателна? Това разследване ще се окаже най-трудното, пред което двамата партньори някога са се изправяли.

   Джоел Макхейл и Шон Харис са други две от имената на актьорите, взели участие в хитовата продукция. Когато едно разследване започва, никой не подозира как ще се развие то. Доколко преследваният е наистина обладан от Дявола и не причинява ли именно той проблемите в семейството на полицая? Или всичко е просто илюзия, а самите проблеми просто се случват по едно и също време? Докато разсъждава над всичко това, часовникът не тиктака в полза на героя на Бана. Той трябва да даде всичко от себе си, за да разплете този случай. Ако не успее да го стори навреме, той може завинаги да изгуби семейството си. И така кой ще победи в този сблъсък – обладаният от Сатаната войник или двамата партньори, решени на всяка цена да доведат разследването докрай? Зрителите ще разберат това едва след като изгледат филма, който обещава да е изключително напрегнат и динамичен. Когато Бана е в главната роля, няма как нещата да стоят по друг начин.

 

Гледай Филма Жанр: Криминален Трилър УжасиГледано: 141

IMDB: 6.2 / 10
Deliver Us from Evil / Избави ни от злото (2014) BG AUDIO