Divergent / Дивергенти (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 21.03.2014

Световна премиера: 21.03.2014

Сценарист: Ванеса Тейлър, Евън Дохърти

Режисьор: Нийл Бъргър

В ролите: Тони Голдуин, Маги Кю, Ашли Джъд, Джей Кортни, Тео Джеймс, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Кейт Уинслет, Шайлийн Уудли, Зои Кравиц

Вълнуващото екшън приключение Дивергенти на режисьора Нийл Бъргър ни отвежда в един далечен и бъдещ свят, където хората биват разделени на различни фракции в зависимост от своите човешки добродетели. Шайлийн Уудли изпълнява една от главните роли в тази продукция. Нейната героиня Трайс Прайър получава предупреждение, че няма начин да стане част от нито една от многобройните групи. Причината за това е, че момичето е различно. Тя е дотолкова различна, че практически няма начин да се впише в многобройните фракции. До какво ще доведе това и означава ли, че ще бъде отлъчена и вечно преследвана? Това ще разберат всички зрители, но не и преди да изгледат вълнуващата и драматична екшън продукция на Бъргър.

   Ролята на един от лидерите на фракция се изпълнява от друга забележителна актриса – Кейт Уинслет. Когато Прайър установява, че тя подготвя мащабен конспиративен заговор, целящ да унищожи всички останали дивергенти, Трис няма много излишно време за губене. Тя е принудена и да започне да се доверява на тайнствен и загадъчен мъж, който се казва Фор. Неговата роля се изпълнява от Тио Джеймс, който е екранен партньор на Уудли във филма. Сега двамата с общи усилия трябва да намерят отговора на един много важен и належащ въпрос. Това обаче трябва да стане колкото е възможно по-скоро, а не някога във времето. И така, двамата на всяка цена трябва да разберат кое превръща дивергентите в толкова опасни? Не успеят ли да се справят с разрешението на тази загадка, последиците ще са много повече от сериозни. Ето защо започва една луда и безкомпромисна надпревара с времето, в която всичко и всички са против Фор и Прайър. Независимо от трудните за тях обстоятелства обаче има много въпроси, чийто отговори не търпят забавяне. Преминавайки през много трудни изпитания и опасности, двамата всеки момент могат да се окажат в задънена улица, откъдето няма измъкване.

   Този екшън е заснет по изключително популярната поредица от бестселъри, написани от писателката Вероника Мот. Така че тези, които са имали възможност да прочетат историята, прекрасно знаят за какво се разказва във филма. Кое прави едно момиче толкова различно, че да е неподходяща за нито една от многобройните фракции? Случайно ли е това или всичко е част от някакъв продължително разработван план? Докато си блъска главата над всичко това, Трис трябва да действа на моменти единствено според инстинктите си и да разчита, че те няма да я подведат. Доколко може да се довери на Тор, който предлага помощта си в тази трудна битка за оцеляване? Несъмнено ни очаква едно вълнуващо и изпълнено с динамика и напрежение преживяване, което няма начин да се забрави толкова лесно. Дивергенти е един от филмите за 2014 година, който е качествен и заслужава адмирации. И така, очаква ни едно пътуване при дивергентите, от което не се знае кои ще се завърнат живи и кои ще останат погребани завинаги.

 

Гледай Филма Жанр: Екшън Приключение Научна-фантастикаГледано: 254

IMDB: 6.9 / 10
Divergent / Дивергенти (2014) BG AUDIO