Dolphin tale 2

Режисьор: Чарлз Мартин Смит

                В ролите: Ашли Джъд, Нейтън Гембъл, Спенсър Бреслин, Крис Кристофърсън, Макс Чарлз, Камерън Бойс, Закари Гордън, Хари Коник - мл., Морган Фрийман, Мей Уитман

 

   Затрогващата история на делфинът Уинтър ще могат да проследят зрителите в невероятната драма на Чарлз Мартин Смит. В главните роли са актьори като Ашли Джъд, Нейнът Гембъл и още много други. Тяхната майсторска игра несъмнено оказва положително въздействие върху цялостния успех на продукцията. По време на рутинното си плуване в морската шир, един делфин неочаквано попада в капан за раци. За нещастие той е лошо ранен и получава трайно и сериозно увреждане на опашката. Този орган е от съществено значение – без него делфинът почти няма шанс да оцелее. Група от ентусиазирани хора обаче са твърдо решени да помогнат на бозайника, като правят всичко по силите си в тази насока. На първо време те го транспортират до морска болница, където лекарите поемат грижата за живота му.

   Именно в болницата делфинът получава името си Уинтър. Сред ентусиастите са гениален лекар и морски биолог, които ще дадат всичко от себе си в тази борба за живот. Освен тях, в спасяването на живота на делфина ще се включи и младо момче, което има страхотно изобретение. Благодарение на него може да се спаси не само този делфин – то ще се окаже полезно и за десетки други хора по целия свят. Тепърва обаче ни предстои да видим дали Уинтър ще бъде спасен или уврежданията му са толкова сериозни, че вече е прекалено късно да се направи нещо за него. Все пак винаги има надежда – тя умира последна. И докато я има, делфинчето не бива да бъде отписвано. Изобретението изглежда достатъчно обещаващо и ако има нещо, което да спаси живота на делфина, това е именно то. Този филм за нищо на света не трябва да се изпуска от почитателите на качествени филми.

Жанр: ДрамаГледано: 30

Dolphin tale 2