Godzilla / Годзила (1998) BG AUDIO

Премиера в България: 16.05.2014

Световна премиера: 16.05.2014

Сценарист: Дейвид Гойер

Режисьор: Гарет Едуардс

Оператор: Шеймъс Макгарви

В ролите: Виктор Разък, Ричърд Т. Джоунс, Дейвид Стратърн, Кен, Жулиет Бинош и др.

 

  Най-култовото чудовище в историята на света определено е Гоздила. Поредния римейк се превръща в незабравимо екшън приключение, което ще развълнува кино аудиторията по целия свят. Този римейк идва тъкмо навреме като своеобразен подарък за 60-я рожден ден на Годзила. Тогава, през 1954 г., се появява първата екранизация на чудовището, дело на радиоактивно замърсяване в Япония. След като през 1998 г. версията на Роланд Емерих също постигна забележителен успех и Ню Йорк бе почти напълно унищожен, сега Сан Франциско ще изпита гнева на чудовището. Гарет Едуардс влиза в режисьорската роля на филма, като той също се постарава много да поднесе на зрителите едно вълнуващо приключение. Впрочем това е неизбежно, когато по улиците на големия град се развилнее Годзила. Може ли и този път тя да бъде спряна или вече е твърде късно?

   Благодарение на звездния актьорски състав, повикан от екипа на филма, се получава отново продукция с високо качество. Едва ли има зрители по света, които да не са гледали поне една от многобройните версии на Годзила. Тази е последната до момента, но определено надминава и най-смелите очаквания. След Ню Йорк идва ред и на Сан Франциско, където никой в началото не подозира за съществуването на чудовището. Когато то стане факт, то е във вихъра си и няма сила, която да го спре. Огромни разрушения и ефекти са сред нещата, които зрителите могат да очакват от продукцията. За Годзила разрушението е нещо напълно обичайно. Тя все пак е чудовище, което не може да живее по друг начин. Озовала се в цивилизацията, започва да сее разруха и силен смут сред местното население. Какви мерки ще вземат съответните служби по сигурността и имат ли те изобщо някакво решение на проблема? Кое оръжие ще порази Годзила, която може лесно да помете всичко по пътя си. Сега, в Сан Франциско, тя ще се покаже в нова светлина и ще бъде трудно уловима за своите преследвачи.

   За Годзила са правени редица филми. Всеки един от тях представя чудовището в типичната за него светлина, но юбилейният римейк е върховно постижение. Благодарение на ефектите и зрелищните сцени за зрителите определено предстои филм, който те дълго ще помнят. По традиция арена на действието е един от щатите в Америка. В тях може да се види всичко, включително и чудовище от калибъра на Годзила. Дали жителите на щата ще останат живи или ще бъдат избити в резултат на гнева на чудовището? Каква е причината Годзила да бъде изпусната от контрол и да започне да сее масови разрушения и огромни материални щети? Дали това се дължи на слаб контрол или нещата са били неизбежни? Каквато и да е причината, чудовището трябва да бъде укротено. В противен случай то ще продължи да разрушава Сан Франциско, заплашвайки съществуването на щата. Какъв ще бъде финалът на продукцията – трагичен или щастлив? Това ще разберат всички, които изгледат новия филм за Годзила.

 

 

 

 

 

Гледай Филма Жанр: Научна-фантастика Екшън ТрилърГледано: 525

IMDB: 5.6 / 10
Godzilla / Годзила (1998) BG AUDIO