Gone Girl / Не казвай сбогом (2014) BG AUDIO

Световна премиера: 03.10.2014

                Премиера в България: 03.10.2014

                Сценарист: Джилиан Флин

                Режисьор: Дейвид Финчър

                В ролите: Бен Афлек, Ким Дикънс, Дейвид Кленън, Катлин Роуз Пъркинс, Бойд Холбрук, Нийл Патрик Харис, Розамунд Пайк, Тайлър Пери, Патрик Фюджит, Емили Ратаковски

 

   В наши дни културата и ежедневието ни са силно пропити с присъствието на медиите, на които често основната цел е да привличат общественото внимание повече, отколкото си струва. Именно към проблемите на обществото е насочен култовият трилър на Финчър Не казвай сбогом, който е създаден по книга със същото заглавие. Главните герои са Ник Дюн и неговата съпруга Ейми, за които семейният живот много скоро ще се промени по един необратим и шокиращ начин. Ник е бивш писател, който в момента е щастливо женен за жената, която обича. Точно в деня на петата година от сватбата им обаче се случва събитие,което ще изиграе решаваща роля в по-нататъшния живот на Ник. Ейми изчезва без следа, което веднага става причина за интереса на медиите и обществото.

   Нещата се усложняват още повече от факта, че Ник се държи изключително странно и подозрително. Дали има нещо общо с изчезването на жена си или пък всичко се дължи на неговото притеснение от факта, че с любимия му човек може да се случи най-лошото? Няма как да разберем отговора на този въпрос, докато не изгледаме докрай култовата продукция. През призмата на медиите семейният живот на двамата главни герои е категоричен признак за щастието, което носи брачния живот. Едновременно с това обаче изчезването на Ейми често се асоциира с извършването на типичните за много хора в Америка домашни престъпления. Какво всъщност се е случило и не са ли действията на медиите прекалено пристрастни и не съвсем обективни? Какво място заемат те в нашия живот и още по-важно – къде се намираме ние в обществото, в което живеем? Филмът на Финчър е не просто история за изчезването на една жена, но също и критичен поглед към обществото.

 

Гледай Филма Жанр: Мистерия Трилър ДрамаГледано: 440

IMDB: 7.9 / 10
Gone Girl / Не казвай сбогом (2014) BG AUDIO