How to Train Your Dragon 2 / Как да си дресираш дракон 2 (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 20.06.2014

Световна премиера: 20.06.2014

Сценарист:Дийн Деблоа 


Режисьор:Дийн Деблоа
Продуцент:Дийн Деблоа, Кристин Белсън, Бони Арнолд, Майкъл Конълш


Във втората част на вълнуващата трилогия Как да си дресираш дракон двамата неразделни приятели Хълцук и Беззъб отново се забъркват в страхотни приключения и преживявания. В тази серия действието се развива 5 години след успешното сприятеляване между драконите и викингите на остров Бърк. Тогава на всички стана ясно, че мирното съжителство между дракони и хора е напълно възможно, въпреки че изглежда абсурдно на пръв поглед. Сега докато Сополак, Астрид и останалата част от приятелите участват в надпревара с дракони, двамата приятели спокойно си се реят из небесата. Надпреварата с дракони се е превърнал в любимия спорт на всички.

    Хълцук и Беззъб изучават нови и необятни светове, когато най-неочаквано се натъкват на нещо интересно и вълнуващо. Заедно те откриват тайна пещера, направена от лед. В нея са намерили приют много на брой дракони, които са диви. Между тях е и тайнственият Ездач. Така без дори да подозират, двамата приятели се озовават в епицентъра на съдбоносни събития. Между драконите се води епична борба за мир, в която всеки иска да докаже своето надмощие и превъзходство.Борбата принуждава Хълцук и Беззъб да застанат рамо до рамо и да се борят с всички сили за онова, в което силно вярват. Едновременно с това обаче и двамата трябва да признаят, че само, когато са заедно, могат да променят събитията в тяхна полза. Невероятните приключения на двамата приятели продължават и в този епизод, а за третата част почитателите ще трябва да почакат. Във втората ги очаква поредното приключение на двамата приятели, които макар да са човек и дракон, успяват да си живеят мирно и приятелски. Дали ще успеят да победят тайнствения Ездач и какви намерения има той? Възможно ли е още веднъж да се намери изход от борбата, която този път се води за мир? Хълцук и Беззъб отново трябва да се изявят като смелчоци и да решат възникналия проблем.

   Как Хълцук и Беззъб ще се справят с поредното предизвикателство? Могат ли двамата да постигнат идеалите. В които безрезервно вярват? След като откриват тайната пещера от лед, ежедневието им коренно се променя. Другите диви дракони и тайнствения по природа Ездач кроят индивидуални планове, но може ли да се постигне мирно съгласие? Момчето и неговият верен дракон трябва да намерят удовлетворително решение, защото в противен случай последиците могат да са сериозни. Докато останалите им приятели се наслаждават на любимото си занимание, Беззъб и Хълцук са заети с далеч по-важна и отговорна задача. Все още никой не знае дали обитателите на ледената пещера нямат скрити намерения. Именно момчето и драконът са тези, които трябва на всяка цена да разберат това. Без съмнение ни очаква нова доза приключение и особено почитателите на анимационния жанр. С какво ще ни изненадат Хълцук и Беззъб и дали и този път ще намерят изход от ситуацията ще разберат всички, които изгледат Как да си дресираш дракон 2. В този епизод става съвсем очевидно, че откриването на една ледена пещера може коренно да промени живота на героите и да затрудни максимално усилията им за постигане ма мир и разбирателство. Как ще се справят Беззъб и верния му приятел – това искат да узнаят всички.

Гледай Филма Жанр: Анимация Семеен ФентъзиГледано: 85

IMDB: 7.8 / 10
How to Train Your Dragon 2 / Как да си дресираш дракон 2 (2014) BG AUDIO