Ice Age: Surviving Sid / Ледена епоха: Да оцелееш със Сид (2008)

Година: 2008
Държава: САЩ
Режисьор: Galen T. Chu, Karen Disher
В ролите: John Leguizamo, Shane Baumel, Paul Butcher, Sean Michael Cunningham, Karen Disher
Времетраене: 8 минути

Сид, Ленивецът, води училище от деца на къмпинг от дома си, само за да открива, че в типичен стил на Сид той не е много добър водач и децата, които води със себе си, не се забавляват много добре. Scrat прави малка епизодична изява в късометражния филм, той е глътнал ядката си и се мъчи да го задържи, в истински стил Scrat го изкашля и го откраднат от него.

Къмпингът оставя някои от децата донякъде травмирани. Сид се опитва да откъсне цвете, но по някакъв начин това е довело до падане на дърво, което след това се удря в камък, което причинява верижна реакция и се удря в серия от по-големи камъни, докато накрая се удря в голям айсберг. След това айсбергът издълбава U-образна долина, която Сид по-късно нарича Големия каньон.

След това децата толкова се дразнят от Сид, че завършва с това, че го връзват. В края на краткия филм (20 000 години по-късно в наши дни) той показва баща и син бобър, който гледа над Гранд Каньон, а синът пита кой го е направил. Бащата отговаря "Природа или същество с безкрайна мъдрост".
Гледай Филма Жанр: Анимация Комедия Телевизионен филмГледано: 157

IMDB: 6.2 / 10
Ice Age: Surviving Sid / Ледена епоха: Да оцелееш със Сид (2008)