Interstellar / Интерстелар (2014)

Световна премиера: 05.11.2014

                Сценарист: Джонатан Нолан, Кристофър Нолан

                Режисьор: Кристофър Нолан

                В ролите: Уес Бентли, Дейвид Оуелоу, Джон Литгоу, Елън Бърстин, Бил Ъруин, Макензи Фой, Топър Грейс, Ан Хатауей, Матю Макконъхи, Мат Деймън, Джесика Частейн, Кейси Афлек, Майкъл Кейн

 

   За своята изключителна продукция Интерстелар режисьорът Нолан събира звезден актьорски състав. Това определено има решаващо значение за бeзспорния успех на филма, който е един от най-добрите фентъзи проекти за годината. На планетата Земя остава твърде малко живот и по всичко изглежда, това ще бъде нейният край. Може ли някой да промени резултата в полза на човечеството и най-важното – разполага ли с необходимото време за това? Трябва да се действа бързо и решително, защото в противен случай ни очаква сигурна гибел. Точно когато всичко вече изглежда безнадеждно, екип от смели изследователи се натоварва с опасна и смъртоносна мисия. Тя обаче е единственото евентуално спасение, ето защо трябва да се осъществи с цената на всичко.

   Ако има някой, който все още знае дали на човечеството му е писано да съществува, това са звездите. Именно това е и целта на пътешествието на изследователите – те ще излязат в откритото пространство извън границите на познатата галактика. Колко от тях ще се зaвърнат живи и с какви новини? Струват ли си всички положени усилия при положение, че нищо не се знае и всичко може да се окаже напразно? Един изключителен филм с още по-изключителен актьорски състав, между които личат имена на звезди от ранга на Майкъл Кейн, Кейси Афлек, Ан Хатауей и много други. Каква ще е съдбата на нашата планета и има ли още време нещата да се променят? Кристофър Нолан участва и в написването на сценария, ето защо до голяма степен той има много заслуги за цялостния успех на филма. Не трябва да се подценява обаче и приносът на целия екип, работил по осъществяването на продукцията. Кой е готов да се качи на борда и да стане част от най-опасната мисия на света?

Гледай Филма Жанр: Екшън Мистерия Научна-фантастика Приключение ФентъзиГледано: 501

IMDB: 8.8 / 10
Interstellar / Интерстелар (2014)