Jurassic World / Джурасик свят (2015) BG AUDIO

Режисьор : Колин Тревъроу
В ролите : Крис Прат, Джуди Гриър, Кейти Макграт, Брайс Далас Хоуърд, Винсент Д’Онофрио, Ник Дж. Робинсън, Тай Симпкинс, Омар Си, Ирфан Кхан, Браян Ти, Джейк Джонсън, Б.Д. Уонг и др.
IMDB : Линк към IMDB
Държава : САЩ
Година : 2015
Времетраене : 124 мин.
Резюме : Джурасик свят е американски научно-фантастичен приключенски филм, режисиран от Колин Тревъроу с изпълнителен продуцент Стивън Спилбърг от 2015 г. Това е четвъртият филм от поредицата, като действието се развива 22 години след това в първия. В центъра на сюжета е новосъздаден тематичен парк с динозаври, чието местоположение е на печално известния остров Нублар. Собственик на парка е Саймън Масрани – милионер и президент на компанията “Masrani”, който е твърдо решен да предложи на туристите “изживяване, което те никога няма да забравят”.И отново е време да се завърнем в онзи страшен, ужасяващ и изпълнен с динозаври парк, защото - той отваря врати. Както и в първите части, парка е отворен за посетители с нови мерки за сигурност, нови атракции и нови преживявания. Но онова старо, злощастно преживяване, още обитава горите под нова форма. Както винаги, хората се правят на богове и са създали съвсем друг вид динозавър. Свиреп, кръвожаден, готов да избие всички по пътя си, той е най-страшният на острова.

Джурасик свят несъмнено е една от най-добрите продукции, създавани в жанра фантастични филми. Със сигурност повечето представители на зрителската аудитория са гледали Джурасик парк, но този филм ще надмине и най-смелите им очаквания. Основната заслуга за това е на режисьора Колин Тревъроу, който междувременно е отговорен и за написването на сценария. Така той ни отвежда в един свят, където на сцената излизат динозаврите. Те обаче няма да бъдат като тези, които са добре познати на всички. Действието в този невероятен филм се развива цели две десетилетия по-късно, ето защо през този период от време неизбежно са настъпили много промени. Въпросът е в каква насока са те и няма ли да се окажат пагубни.

   Саймън Масрани е човек, който притежава изключително мощна корпорация. Със своите милиони долари той не се колебае да построи парк, който да бъде уникален по рода си и да предлага на хората атрактивни забавления. По собствените му думи неговата цел е да даде на хората такова забавление, което те никога няма да забравят. Масрани дори не подозира колко е бил прав, когато изрича тези думи.. На печално известния остров Нублар се издига парк, който коренно ще промени и застраши живота на цялото човечество. Крис Прат и Ирфан Кхан са двамата актьори, които изпълняват главните роли във филма. Индиецът е в персонажа на милиардера, докато Прат влиза в ролята на Оуен. Това е служителят, който ще извършва експерименти. Ако тези опити обаче се окажат неуспешни или по време на изпълнението им бъде допусната грешка, ще се намери ли някой, който да поеме отговорност и да намери сили да опрaви нещата? Предстои ни да разберем отговорите на тези въпроси.

Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Екшън Научна-фантастика Приключение ТрилърГледано: 205

IMDB: 6.7 / 10
Jurassic World / Джурасик свят (2015) BG AUDIO