Kill the Messenger / Убий пратеника (2014)

Световна премиера: 10.10.2014

                Сценарист: Питър Ландесман

                Режисьор: Майкъл Куеста

                В ролите: Джеръми Ренър, Анди Гарсия, Рей Лиота, Майкъл К. Уилямс, Паз Вега, Розмари Деуит, Бари Пепър, Робърт Патрик, Майкъл Шийн, Мери Елизабет Уинстед, Оливър Плат

 

   Разследващият журналист Гари Уеб е името на главния актьор в култовата драма на Майкъл Куеста Убий пратеника. Уеб работи във вестник и се натъква по време на своите разследвания на ужасяващи и много стряскащи открития. Те са свързани с участието на ЦРУ във въоражаването на бунтовници в Никарагуа. Това обаче е само една от общо двете мръсни тайни на управлението, които журналистът не се колебае да направи публично достояние. Тя е в участието на организацията в пренасянето на наркотици през американския щат Калифорния. Какво обаче ще се случи с човека, дръзнал да изкара на показ мръсните ризи на управлението? Ще може ли животът му да продължи по нормалния и досегашен начин?

   Всъщност журналистът бързо успява да привлече вниманието към себе си, но не само на обществото. Едновременно с това той се превръща в мишена на тайни и мистериозни организации, които правят всичко възможно да затруднят живота му. Така журналистът скоро губи работата си във вестника, но това далеч няма да бъде единственият проблем, с който е принуден да се справи. Уеб няма избор по стечение на обстоятелствата, освен да започне да води отшелнически начин на живот. Скоро журналистът е толкова отчаян от нещата, че решава да сложи край на живота си. Дали общественото мнение няма да застане на негова страна и ще му окаже необходимата подкрепа? Едно е сигурно на сто процента – Уеб е твърдо решен да разкрие на света един от виновниците за размириците по света, както и за увеличаването на трафика на наркотици. Без съмнение такъв факт не е лесен за приемане, но той е истина и журналистът ще се постарае да го предаде на обществото по възможно най-ясен начин.

Гледай Филма Жанр: Криминален Драма Мистерия ТрилърГледано: 146

IMDB: 6.6 / 10
Kill the Messenger / Убий пратеника (2014)