Noah / Ной (2014)

Премиера в България: 28.03.2014

Световна премиера: 28.03.2014

Сценарист: Джон Логан,Дарън Аронофски

Режисьор: Дарън Аронофски
В ролите: Рей Уинстън, Кевин Дюранд, Логън Лърман, Дъглъс Буут, Антъни Хопкинс, Ема Уотсън, Дженифър Конъли, Ръсел Кроу, Мартон Чокаш

В епичния приключенски екшън на Аронофски Ной носителят на Оскар Ръсел Кроу е в главната роля. Той е мъжът, избран от Бог да извърши едно велико и трудно дело. Ной трябва да спаси всички растителни и животински видове преди апокалиптичен потоп да ги потопи завинаги. Преди всемирният потоп да изтреби живите същества, Бог възлага на Ной една нелека задача. Изправен едновременно срещу истински враг и заплаха с неизвестен край, Ной е единственият, който може да спаси света от сигурно унищожение. Как ще се справи той с тази задача и възможно ли е въобще да се спаси света? Не е ли това прекалено трудна задача дори за човек с неговите способности? Епичен филм, в който Ръсел Кроу за пореден път надминава себе си и прави блестяща и запомняща се роля.

  Заедно с Кроу във филма участват още плеяда актьори, оставили трайна диря в киното с ролите си в редица филми. Сред тях е и Ема Уотсън, нашумяла изключително много в поредицата за Хари Потър. Логън Лерман пък е известен с участието си в Тримата мускетари. Събирайки на едно място популярни актьори, Аронофски успява да създаде култов филм, който на всяка цена трябва да се гледа. Дали Ной ще успее да измисли начин, който да спаси света от сигурно изтребление. Когато над него надвисва опасността от апокалиптичен потоп, Бог избира Ной и го натоварва с огромна отговорност. Ако се справи успешно, той ще остави своето име в историята завинаги и ще се прочуе като най-великия човек. Във филма на Аронофски се разказва не само за човека, останал в историята като един от спасителите на света. Благодарение на неговия ковчег всички видове от растителния и животински свят са спасени. Преди всичко продукцията отправя предизвикателство към хората, които не вярват в достоверността на събитията. Ной не само е съществувал, но дори е успял да измисли най-добрия и оригинален начин, по който светът може да се спаси.

   На всяка цена Ной трябва да се гледа – това е един от най-добрите приключенски филми на годината. С Ръсел Кроу в главната роля, продукцията няма как да остави аудиторията с лошо впечатление. По един невероятен начин сценаристите пресъздават историята на Ной, който е изправен пред най-голямото предизвикателство. Само той може да спаси човечеството, преди за него да е станало твърде късно. Със своето гениално изобретение всички видове са спасени и дори след потопа ще продължат да се размножават. Бог неслучайно избира Ной за задачата – той вярва в неговите способности и умения. Ръсел Кроу пък изиграва ролята на Ной по един забележителен начин, с което още веднъж затвърждава ролята си на един от най-добрите актьори на всички времена. Превъплъщавайки се в ролята на великия мъж, Кроу прави още една сериозна крачка към спечелването на Оскар. Този филм трябва да се гледа от всички, които искат да изживеят невероятното и епично приключение, в което главен герой е един забележителен мъж.

 

 

 

 

Гледай Филма Жанр: Драма ПриключениеГледано: 209

IMDB: 5.6 / 10
Noah / Ной (2014)