Oculus / Огледалото (2014)

Сценарист: Майк Фланеган, Джеф Хауърд

                Режисьор: Майк Фланеган

                В ролите: Кати Сакхоф, Джеймс Леферти, Карен Гилан, Мигел Сандовал, Брентън Туейтс, Рори Кохран, Кати Паркър, Аналиса Бас

Тим и Кайли Джилиън са замесени в мистериозно убийство, в резултат на което остават сираци и живеят под закрилата на властите. Макар че Тим – братът на Кайли – е основният заподозрян за престъплението, сестра му изобщо не мисли така. Нещо повече, след години, когато всичко е минало и Тим се опитва да започне живота си отначало, Кайли решава да започне свое собствено разследване на случая. Момчето е против, но Кайли е непреклонна. Тя е убедена, че истинският виновник за престъплението е едно огледало.

  Това огледало обаче не е като другите, които всички хора имат в домовете си. То е антично и надарено със свръхестествени способности. Възможно ли е наистина именно огледалото да е предизвикало по някакъв начин убийството. Сега истинският въпрос, отговорът на който искат да научат всички, е следният: Дали виновно е огледалото или човек, който най-необезпокоявано се разхожда на свобода? В този напрегнат филм на ужасите сюжетът е интересен и увлекателен, така че със сигурност почитателите на този жанр ще останат доволни от продукцията. Кати Сакхоф, Джеймс Леверти и още много други са актьорите, взимащи участие във филма на Майк Фланеган, който участва и в написването на сценария. Какво е това огледало и какви способности притежава? Този хорър определено е сред  най-добрите в жанра за настоящата 2014-та година и оправдава очакванията на зрителите за интересен и динамичен сюжет.

Гледай Филма Жанр: УжасиГледано: 347

IMDB: 6.4 / 10
Oculus / Огледалото (2014)