Parker / Паркър (2013) BG AUDIO

Сценарист: Джон Дж. Маклафлин

                Режисьор: Тейлър Хакфорд

                В ролите: Дженифър Лопес, Даниел Бернхард, Джейсън Стейтъм, Ник Нолти, Клифтън Колинс - мл., Майкъл Чиклис, Уендъл Пиърс, Пати Лупон

 

   Паркър е професионалист от световна класа, за когото планирането и осъществяването на трудни обири е детска игра. Именно по този начин той си изкарва прехраната и има безспорна репутация в престъпния свят. Единствените две неща, които изисква от работещите с него хора, са прости и лесни. Те трябва да се придържат стриктно към плана и да следват точно неговите напътствия. При поредната акция обаче се стига до смъртен случай, защото двете основни правила са нарушени. Паркър твърдо решава да не участва в следващата планирана акция на хората на Менандър, за когото обаче отрицателният отговор е равнозначен на предателство. Той не се колебае да извърши покушение над героя на Стейтъм и да го захвърли почти мъртъв в пустошта. Дали обаче всичко е приключило завинаги?

    Паркър се оказва костелив орех и успява да оцелее, а от този момент единствено важно е отмъщението срещу бандата. Той я последва до луксозния Палм Бийч, който много скоро ще се превърне в арена на кървави сблъсъци. Пристигайки в града, той се представя на агентката по недвижими имоти Лесли като търговец, чиято цел е да купи къща. В ролята на Лесли влиза невероятната Дженифър Лопез, която се намира в трудно положение, но притежава ценни познания за острова. От нея Паркър успява да научи, че бандата на Меландър планира кражбата на бижута на стойност 50 милиона долара. Сега той решава да ги изпревари и пръв да посегне на плячката, като по този начин ще си отмъсти подобаващо. За съжаление действията му не остават незабелязани и той отново се изправя очи в очи с главорезите. Този път залозите са прекалено високи и нито една от двете страни няма намерение да отстъпи. Транспортер пак се оказва в трудно положение, но за него това е напълно типична ситуация.

 

Гледай Филма Жанр: Екшън КриминаленГледано: 147

IMDB: 6 / 10
Parker / Паркър (2013) BG AUDIO