Prisoners / Затворници (2013) BG AUDIO

Световна премиера: 20.09.2013

Сценарист: Аарън Гузиковски
Режисьор: Денис Вилньов

В ролите:  Хю Джакман, Пол Дано, Джейк Джиленхол, Мария Бело, Вайола Дейвис, Мелиса

Мария Бело, Хю Джакман и Джейк Джиленхол са тримата главни актьори в напрегнатия екшън трилър с доста криминални елементи Затворници. Келър Довър е обикновен дърводелец, който кротко води своето съществуване. В неговата роля се превъплъщава Джакман. Нещата за дърводелеца обаче много скоро се променят. Причина за това става отвличането на дъщеря му заедно с още една нейна приятелка. На пръв поглед в покушението няма нищо необичайно. В течение на разследването обаче се изяснява, че полицията не може да продължи работата си по случая. Каква е причината за настъпването на този рязък обрат и дали дърводелецът ще стои със скръстени ръце? Вместо да го направи, той си поставя пределна цел: на всяка цена да разплете случая, независимо какво може да му коства това. И така, един баща тръгва в отчаяни опити да намери детето си.

   Макар че Келър продължава с издирването, нещата не стават по-лесни. Не без безрезервната подкрепа на съпругата си Грейс, в ролята на която е Бело, той прави всичко по силите си да си върне отвлечената дъщеря. Когато на сцената се появява и изключително самоувереният по характер Локи, нещата стават още по-сложни. Келър няма нужда от допълнителни усложнения, но сега е принуден да се справи и с поредното такова. Кой е всъщност Локи? В ролята му се превъплъщава Джиленхол, който е последният член на звездното трио, изпълняващо главните роли в продукцията на тандема Гузиковски-Вилньов. Това е един от полицаите, които също работят по случая с отвличането. Той е убеден, че може и сам да се справи с трудностите макар че полицията отказва съдействие. Постепенно Келър се превръща в пречка за ченгето и той възнамерява да го вкара в затвора. Какво ще последва от тук нататък? Ще се съюзят ли двамата, водени от желанието да разплетат случая или вместо това нещата ще започнат да излизат от контрол? В състояние ли е нещо да спре един баща, чието дете е отвлечено от неизвестен похитител? Довър категорично потвърждава, че е решен на всичко.

   С или без подкрепата на полицията той ще намери дъщеря си. Именно в тази насока бащата концентрира всички свои усилия,като не забравя в трудните моменти да се уповава на подкрепата на жена си. Дали в крайна сметка развръзката за семейството ще бъде щастлива или въпреки всички положени усилия престъплението ще остане неразкрито? Докато мисли над всичко това, един баща трябва да действа колкото се може по-бързо. Времето не тече в негова полза, а неизвестността е плашеща и потискаща. Защо полицията се оттегля от случая? Стои ли зад отвличането високопоставен член на обществото, който невидимо дърпа конците на събитията зад кулисите? Или просто органите на реда наистина мислят, че са направили всичко възможно по случая? Каквато и да е причината за тяхното поведение, Довър не се интересува от тях. Той иска единствено да намери детето си и ще преобърне земята, докато не доведе нещата до успешен завършек.

Гледай Филма Жанр: Драма Трилър КриминаленГледано: 156

IMDB: 8.1 / 10
Prisoners / Затворници (2013) BG AUDIO