Sabotage / Саботаж (1996) BG AUDIO

Премиера в България: 11.04.2014

Световна премиера: 10.04.2014

Сценарист: Скип Уудс

Режисьор: Дейвид Айър

В ролите: Арнолд Шварценегер, Терънс Хауърд, Оливия Уилямс, Малин Акерман, Сам Уортингтън, Харолд Перинео, Джо Манганиело

 

  Елитен отряд за борба с наркотиците е в основата на сюжета на този екшън филм с доста криминални елементи. Саботаж е с участието на любимеца на всички Шварценегер. Когато той е в центъра на събитията, просто няма начин филмът да е скучен. Вместо това зрителите очакват много екшън и динамични обрати, а този път очакванията им отново се оправдават в пълна степен. Въпросният отряд всеки ден се сблъсква с най-тежките криминални престъпления и най-големите босове на наркотици. При поредния случай за разрешаване обаче нещата започват твърде бързо да излизат от контрол. Коя е причината за подобно развитие на събитията и ще успее ли отрядът и този път да затвърди реномето си на елитна организация, която без проблеми се справя с разплитането на сложни криминални загадки?

   Докато се специализират в светкавичните акции, героят на Шварценегер Уортън с прозвището Брийчър и останалите членове на отряда се натъкват на пълен с пари и наркотици склад. Този склад се намира в дома на един от най-известните нарко картели в света. На пръв поглед това престъпление не се различава по нищо съществено от останалите случаи, с които отрядът се сблъсква всеки ден. Ето защо мненията са единодушни – определено количество пари и наркотици са заловени преди да достигнат своето предназначение. Дали обаче нещата са токова прости или конспирацията е далеч по-сложна и крие ли тя някакви последици за членовете на отряда? Постепенно става ясно, че това е планиран обир на пари, в който са взели участие всички членове на отряда за борба с наркотиците. Кое ги е накарало на подобна постъпка и ще могат ли сега да се измъкнат невредими и чисти? Смятайки, че са заблудили началниците си и са скрили от тях обирът на милиони долари, членовете не се страхуват от евентуално разследване. Те скоро си променят настроението, когато неизвестен извършител започва един по един да ги ликвидира. Обстоятелствата са странни и никой не може с точност да каже кой е авторът на покушенията.

   Във филмите с Шварценегер винаги е имало забързаност на действието, напрегнати моменти и обрати и всички други елементи, съставляващи криминалният екшън. В тази продукция той за пореден път е на висота и не разочарова своите почитатели. Саботажът вече е факт, сега остава да се открие неговият организатор. Това ли е същият човек, който убива членовете на отряда или управляващият конците е някой, който дори не се показва? Брийчър има ли пръст в тази работа или се оказва на неподходящото място в неподходящия момент? Ще посегнат ли и на неговия живот и ако това стане, по какъв начин ще отвърне? Това са само част от въпросите, които си задават почитателите на екшъните. В този филм те ще видят Шварценегер в пълния му блясък. Неговият герой Уортън по прякор Брийчър е част от отряд за борба с наркотиците. При откриването на парите в склада нещата се променят завинаги и нищо в организацията няма да бъде както преди.

 

 

 

 

Гледай Филма Жанр: Екшън Драма ТрилърГледано: 115

IMDB: 5.7 / 10
Sabotage / Саботаж (1996) BG AUDIO