Secrets of war

Режисьор: Денис Ботс

                В ролите: Маас Бронкхойзен, Йос Брауерс, Пипа Ален, Люк Петерс, Нилс Веркойен, Пин Вестендорп, Ева Дуйвестайн, Анемари Принс, Стефан де Вале, Марго Дамес и др.

 

   Много са хората по света, които са изпитали в продължение на дълги години несгодите и опасностите на Втората световна война. Това в пълна степен важи и за двамата главни герои в култовата военно – историческа продукция на Денис Ботс. Героите му обаче не са големи мъже, а две момчета. Те са най-добри приятели и се казват Ламбер и Тур. Едно от любимите занимания на момчетата е да си играят на войници, като за бойно поле използват близката гора. Често обаче една игра може не само да загрубее, а да завърши по възможно най-лошия начин. Точно това е на път да се случи и с двете момчета, докато са на поредната си игра в гората. Точно тогава градчето става жертва на бомбардировка, причинител на която са фашистки самолети.

   И докато възрастните са заети с различни неща от ежедневието си, то за двете момчета е повече от интересно да обикалят окупираните от врага места. Там те ще станат свидетели на плашещи и шокиращи неща, които много бързо ще преобърнат представите им за добро и лошо. Преди всичко обаче, Ламбер и Тур ще трябва бързо да пораснат. Това няма да им е особено трудно. Когато разбират истинското име на най-добрата им приятелка, нещата започват да стават наистина опасни. Тя не се казва Мартие, както си мислят, а Тамара Кратц. Това може да им навлече само неприятности, освен ако не направят нещо, за да променят резултат в своя полза. Може ли две малки момчета да се преборят със силите на фашизма и ако да, на каква цена? Няма ли някой от тях да пострада до степен, в която да загуби живота си или пък всичко ще завърши успешно и благополучно? Няма как да разберем това преди края на продукцията.

Жанр: ДрамаГледано: 110

Secrets of war