Teenage Mutant Ninja Turtles / Кoстeнурките Нинджа (1990) BG AUDIO

Премиера в България: 22.08.2014

Световна премиера: 08.08.2014

Сценарист: Андре Немец, Джош Епълбаум
Режисьор: Джонатан Лийбесман
В ролите: Аби Елиът, Джеръми Хауърд, Уил Арнет, Мегън Фокс, Уилям Фичнер, Упи Голдбърг, Пийт Плозек

Костенурките Нинджа на Майкъл Бей води своето начало от позната история в съвремието. Тя разказва за любимите градски нинджи, които са вече любимци на няколко поколения зрители. Откакто Шрьодер и неговият отряд от нинджи е завладял град Ню Йорк, той непрестанно тъне в мрак. Полицията и водещите политици също не могат да спрат инвазията на Шрьодер и нинджите от клана Фут. Ето защо единственият начин за промяна е да се появят достатъчно силни и смели герои, които да се опълчат на установената в града тирания. Бъдещето изглежда мрачно, но един нещата за жителите на Ню Йорк коренно се променят. Това става с появата на четирима прокудени братя, които излизат от каналите. Кои са те и каква е ролята им в предстоящите събития?

   Братята осъзнават себе си като костенурки нинджа. Тяхната мисия е очевидна – да унищожат напълно структурата на Шрьодер и по този начин да оттърват града от неговите зли нинджи. За да успеят в това начинание обаче, те ще трябва да разчитат на смелата и безстрашна Ейприл Онийл. Заедно с тях ще бъде и операторът Върнан Фенуик, който се слави с това, че е голям майтапчия. В ролята на Ейприл зрителите ще имат възможността да видят Мегън Фокс, а героят Върнан е изигран от Уилям Финчер. И така, те са общо шестима, но нинджите на Шрьодер са много повече. Ето защо им предстои една не само трудна, но също така и изключително неравна битка. Въпреки това обаче те нямат друг изход, освен да се борят докрай, ако искат Шрьодер и компания да изчезнат от града. С цел да разгадаят коварните планове на мощната организация, шестимата трябва да преминат през редица трудни изпитания. За Костенурките Нинджа обаче едва ли има нещо, което да ги спре. Затова те са готови да покажат най-доброто от себе си. С множество ефекти и зрелищни битки историята проследява борбата на нинджите срещу Шрьодер.

   Ню Йорк най-накрая намира своите спасители. Това са четиримата прокудени братя, които имат предопределена мисия. С общи усилия те и двамата им съюзници в лицето на репортерката и оператора трябва да намерят път към спасението. В никакъв случай задачата им не е лесна, но ако искат да се освободят от тиранията на Шрьодер, няма друг начин. Нинджите ще демонстрират не само завидни бойни умения, но също така и задружност и единение. Те са малко на брой, затова евентуално разделяне би довело единствено до загуби. Дали Шрьодер има готов отговор на действията, предприети от костенурките нинджа? Какво може да им противопостави и дали силите му са по-мощни и непобедими? Това става ясно на всички едва когато изгледат филма, а дотогава неясният край ще вълнува зрителите през цялото време. В света на нинджите никога не е скучно. Там е по-скоро опасно, но те са свикнали с този начин на живот.

 

               

Гледай Филма Жанр: Научна-фантастика Екшън Приключение Комедия Семеен



Гледано: 223

IMDB: 6.6 / 10
Teenage Mutant Ninja Turtles / Кoстeнурките Нинджа (1990) BG AUDIO