The Fault in Our Stars / Вината в нашите звезди (2014)

Премиера в България: 13.06.2014

Световна премиера: 06.06.2014

Сценарист: Скот Нойщадтер, Майкъл Х. Уебър
Режисьор: Джош Бун

В ролите: Нат Улф, Шайлийн Уудли, Лоте Вербек, Сам Трамел, Лора Дърн, Ансел Елгорт, Емили Пийчи, Майк Бирдигля, Уилям Дефо и др.

Изключителните по характер тийнейджъри Хейзъл и Огъстъс са двамата главни герои в този романтичен филм. В едно незабравимо и за двамата пътешествие те откриват, че имат много общи неща. Най-явното от тях, че презират язвителното и конвенционално остроумие, така присъщо на повечето хора. Тяхната връзка коренно се различава от повечето, особено като се имат предвид обстоятелствата на тяхното запознанство. Двамата се срещат в група за подкрепа на хора, които имат онкологични заболявания. Създаден по бестселъра на Джон Грийн, филмът изследва трагичната и вълнуваща съдба на влюбените живи хора.

   Докъде ще стигне връзката на двамата младежи и ще успеят ли те заедно да намерят взаимното щастие? Може ли нещо да им попречи или въпреки всичко тяхната любов ще победи предразсъдъците. С влюбването в живота на всеки човек настъпва коренна промяна. Предвид обстоятелствата на тяхното запознанство и индивидуалните им характери връзката на момчето и момичето е меко казано необикновена. Откривайки обаче общите неща помежду си, младите са на път да постигнат пълното щастие. Филмът проследява тяхната история, както и изпитанията, през които преминават. За двамата млади няма нищо по-важно от това да бъдат заедно. Връзката им, макар и особена и на моменти странна, е здрава и скрепена. Запознавайки се по време на среща с хора с онкологични заболявания, между тях постепенно се заражда близост и единение. Джон Грийн е писателят на този роман, който Джош Бун екранизира не по-малко успешно. В резултат на качествената продукция зрителите получават стойностен филм, отправящ редица въпроси и предизвикателства. Кое е общото между двамата и защо привързаността им един към друг е толкова силна?

   Вината в нашите звезди е един от най-успешните филми за 2014 година. Той по убедителен начин демонстрира силата на любовта, с която се зареждат влюбените хора. Също така обаче щастието от споделената любов често е белязано от трудни и тежки моменти, които с общи усилия трябва да се преодолеят. Независимо от всичко света на влюбените е най-прекрасният и двамата младежи на всяка цена искат да го съхранят и запазят непроменен. Каква ще е обаче цената на положените от тях усилия? Кога всъщност се сближават те – по време на срещата с хората с онкологично заболяване или едва впоследствие? Заглавието на филма също е многозначително – то прави асоциации със звездите, символ на щастието и радостта и вината, която понякога помрачава щастието и го поставя на сериозни изпитания. За неговото съхранение се изисква преди всичко вяра в любовта и доверие към най-скъпия човек. Филмът определено е един от най-стойностните за 2014 година и непременно трябва да се гледа от кино аудиторията, почитатели на романтичните филми.

 

 

 

Гледай Филма Жанр: Романс ДрамаГледано: 309

IMDB: 7.6 / 10
The Fault in Our Stars / Вината в нашите звезди (2014)