The Judge / Съдията (2014) BG AUDIO

Световна премиера: 10.10.2014

                Сценарист: Дейвид Сайдлър, Ник Шенк, Бил Дюбук

                Режисьор: Дейвид Добкин

                В ролите: Били Боб Торнтън, Дакс Шепард, Винсент Д'Онофрио, Робърт Дювал, Ерик Уест, Лейтън Мистър, Вера Фармига, Робърт Дауни-мл.

 

    В изключително вълнуващата драма на Добкин Съдията главната роля е поверена на един от най-добрите актьори на всички времена. Става въпрос за Робърт Дювал, който много скоро ще се окаже от другата страна на барикадата. Неговият син е не по-малко известен от баща си, само че той се изявява на арената на адвокатите. Общото между баща и син обаче е твърдостта и решителността, с която се борят  и успяват да победят своите опоненти. И макар че синът, изигран от Робърт Дауни, работи в големия град и не поддържа връзка с роднините си, едно събитие с огромно значение ще го накара отново да се завърне в родното си място. Не друг, а собственият му баща има нужда от перфектна адвокатска защита. За безкомпромисния и твърд съдия става изключително напечено, когато той е обвинен в тежко престъпление – извършването на убийство. Как ще се развият нещата сега, когато един от борещите се против престъпността е изправен да отговаря за действията си пред съдебната система?

    Нещата не биха били толкова сложни, но съдията изпада в още по-трудно положение. Причините за това са две. На първо място той не разполага с никакво алиби, което поне частично да го оневини. Всички улики сочат категорично, че именно той е виновникът и сега трябва да си понесе последствията. Освен това, съдията няма ясни спомени за отминалата нощ. Какво се е случило в действителност и ще успее ли ловкият и хитър адвокат – собственият му син – да го измъкне навреме от кашата? Завръщането на адвоката в родния град се оказва нещо много повече от отговорността да поеме защитата на изпадналия си в беда баща. Това дава възможност и на двамата да потънат в спомени за отминалите години, както и да си простят взаимно нещата, които са си причинили. Инцидентът, случил се на тъмен селски път, е само първото действие от представлението, което едва сега започва. Тепърва най-интересните моменти предстоят, но за да се видят от зрителите, те за нищо на света не трябва да пропускат Съдията.

Гледай Филма Жанр: ДрамаГледано: 86

IMDB: 7.4 / 10
The Judge / Съдията (2014) BG AUDIO