The Maze Runner / Лабиринтът: Невъзможно бягство (2014) BG AUDIO

Премиера в България: 19.09.2014

Световна премиера: 19.09.2014

Сценарист: Джеймс Дешнър, Ноа Опенхайм

Режисьор: Уес Бол

В ролите: Кая Скоделарио, Дилан О'Браян, Томас Броди Сингстер, Уил Полтър, Блейк Купър, Амел Амин, Терънс Дженкинс

Основното действие във филма се развива в един свят, който се възстановява след преживян апокалипсис. Младият Томас стои в центъра на сюжета и е главен герой в режисираната от Уес Бол продукция. Той се събужда в празен и изоставен асансьор, без да има ясни и конкретни спомени за отминалите събития. Той помни единствено своето име, но за съжаление това не може да му помогне с нищо. Когато излиза от асансьора, Томас попада на млади като него момчета, чийто брой е 60. Те обаче не са съвсем обикновени – живеят в затворено общество и сами отглеждат храната, която после консумират. Освен че мястото е напълно изолирано, на всеки 30 дни пристига по още едно момче. Тези странни обстоятелства силно озадачават Томас. Кои са всъщност момчетата и защо живеят напълно изолирани от външния свят?

   Когато научава, че първоначално всички новопристигнали опитват да се измъкнат, Томас е още по-силно разтревожен. Означава ли това, че пристигналите стават заложници, за които няма друг път освен да останат затворени и изолирани? Коя всъщност е причината на всеки месец да пристига нов член и така тайното общество да се разраства. През многобройните опасващи лабиринта пътища да се измъкнат правят опити всички, но никой досега не е постигнал успех. Как ще се справи Томас в изключително деликатната и малко плашеща ситуация, в която попада? Има ли надежда да се измъкне и през какви изпитания ще премине? Точно преди напълно да се отчае заедно с останалите пленници, младежът съзира лъч светлина в тунела. Тя идва от младо момиче, което лежи в безсъзнание. То обаче може да им е полезно, защото в ръцете си държи тайнствена и странна бележка. Какво пише на нея и дали посланието е предназначено за някого от тях? Или това е просто обикновен лист хартия, който не може да повлияе по никакъв начин на събитията? Всичко това Томас ще научи по-късно.

  Внезапната поява на момичето ще постави началото на редица събития, които завинаги ще променят живота на останалите момчета. Сега, когато бележката е факт, Томас започва да търси изход от създалото се положение. Кое е  момичето и ще може ли именно то да ги измъкне от капана, от който изглежда няма измъкване. Невъзможно бягство е филмът, който трябва на всяка цена да се гледа от всички почитатели на приключенския жанр. Той е вълнуващ и динамичен и проследява опитите на група младежи да се измъкнат от лабиринт без изход. Какво се е случило преди това и защо Томас се събужда в асансьор, помнещ единствено своето име? Ще бъде ли финалът щастлив или всички все пак ще останат завинаги в плен на лабиринта, от който бягството е невъзможно и е просто една илюзия? Във филма сценаристите надминават себе си и предлагат на зрителите едно вълнуващо приключение, което те ще изживеят заедно с героите и ще помнят дълго време.

 

 

 

 

 

 

 

Гледай на плеар VOE Жанр: Екшън Мистерия Научна-фантастика ТрилърГледано: 424

IMDB: 7.2 / 10
The Maze Runner / Лабиринтът: Невъзможно бягство (2014) BG AUDIO