Академия за таласъми | Monsters university

Премиера в България: 21.06.2013

Световна премиера: 20.06.2013

Сценарист: Пийт Доктър, Андрю Стантън

Режисьор: Дан Сканлън

Създадената от гиганта в анимационния бранш Пиксур анимация ни запознава с главния герой Майк, който е безобидно топчесто чудовище. То има огромно око и крака, бълнува и говори насън и въобще не отговаря на представите на чудовище. Другият главен герой в анимацията е добродушния на пръв поглед гигант Съли, който по принцип е пълна противоположност на Майк. С течение на времето обаче те преодоляват своите различия и стават добри и неразделни приятели. Макар и трудно на пръв поглед, това не е невъзможно. Майк Вазовски и Съли имат бурно колежанско минало, преди да постъпят в академията. Смахнатите по характер партита и шегите в малките часове на нощта са част от заниманията, с които двамата герои прекарват основно своето време. Именно по този начин те прекарват голяма част от ежедневието си в академията. Дали ще настъпи промяна или двамата ще продължат да водят този начин на живот?

    Първоначално Майк и Съли изобщо не са добри приятели, ето защо тяхното сближаване е голяма изненада за всички. В света на богатия университет двамата определено не са най-голямата атракция и често остават незабелязани от останалите чудовища и таласъми. С течение на времето те обаче стават не само добри приятели, но и истински професионалисти в улавянето на писъци. Още от първата им среща в университета става ясно, че двамата са коренно различни един от друг и изобщо не могат да се понасят. Те ще се изправят пред всички в университета в едно състезание, основната цел на което е плашенето. То се явява разновидност на Олимпийските игри, които се провеждат на всеки четири години. Това споделя озвучителят на Майк Били кристъл, актьорът, нает за озвучаване на неговите реплики. За повече детайли относно състезанието Кристъл споделя, че те двамата със Съли трябва да мобилизират нещо като отбор от зубъри и да ги потопят в умението да бъдат страшни. Тъй като са на възраст под 18 години, и двамата като много други чудовища все още не са излезли напълно от пубертета. Дали това ще им създаде проблеми и главоболия?

   Съли и Майк дават всичко от себе си, за да се представят добре на състезанието. По един интересен и вълнуващ начин анимацията ни показва сприятеляването между двама коренно различни характери, които в крайна сметка успяват да намерят общи пътища помежду си. Приятелството им с пълно основание изненадва всички, защото в самото начало на престоя им в академията те не могат да се понасят. Оказва се обаче, че гигантът Съли е изключително добродушен, а това в пълна степен важи и за Майк. Те допълнително се обединяват и от състезанието по плашене, в което им престои да вземат участие. Сега те на всяка цена трябва да се представят добре и да докажат на другите, че са способни и притежават необходимите качества. Под невероятното озвучаване на Били Кристъл Майк Вазовски ще изживее невероятни приключения и ще се сприятели с гигант, който впоследствие ще остане негов най-добър приятел. На аудиторията предстои да гледа една качествена анимация.

 

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/akademia-za-talasami