Аз, Франкенщайн | I, Frankenstein

Премиера в България: 24.01.2014

Световна премиера: 24.01.2014

Сценарист: Стюарт Бийти, Кевин Гревиу
Режисьор: Стюарт Бийти

В ролите: Аден Йънг, Кейтлин Стейси, Миранда Ото, Ивон Страховски, Бил Най, Арън Екхарт, Джей Кортни, Дениз Акдениз, Вирджиния Ле Бърн, Сократис Отто

Аз, Франкенщайн е продукция, която е изключително хитова и успешна. Тя е реализирана от създателите на популярната и много успешна поредица Подземен свят. Сега сценаристите са решили да представят нова модерна хроника за онези възможности, които са отвъд сферата на допустимото. Със създаването на филм за вероятно едно от най-известните чудовища Виктор Франкенщайн, те поднасят на зрителите един изключителен фантастичен екшън с доста елементи на трилър. Филмът проследява съвременната епична война за надмощие, която се води между много демони и гаргойли, а Франкенщайн ненадейно се озовава в самия център на борбата. Сега за него става напечено и той трябва да измисли начин как да си спаси кожата. Дали ще успее, зрителите ще разберат едва след като изгледат филма.

   Филмът на Бийти и Гревиу е базиран на класическата история за Виктор Франкенщайн. Сега продукцията се фокусира предимно върху личните преживявания на легендарния и станал изключително популярен през годините персонаж. Неочаквано и за него самия, Виктор попада в самия център на смъртоносна война за превъзходство и надмощие. Тя се води между два клана, решили да хвърлят всички сили в битката. Но когато личност от калибъра на Франкенщайн е в центъра на събитията, те неизменно ще вземат рязък обрат. Точно това се случва скоро, но сега той е сериозно застрашен. Рисковете са огромни и засягат дори оцеляването на чудовището. Ще успее ли той отново да ни демонстрира своите добре познати качества и да се измъкне напълно невредим? Ще наклони ли везните в полза на някой от клановете или ще обърне проблемите единствено към себе си? Тези въпроси вероятно си задават всички, които досега все още не са гледали най-новия филм за Франкенщайн. Със сигурност обаче техните очаквания по отношение на качествения сюжет няма да бъдат неоправдани. Когато Виктор се появи на сцената, рано или късно става много напечено. В смъртоносната война между двата клана изходът е твърде неясен.

  Създателите на филма ни представят Франкенщайн в нова светлина. За пръв път вниманието се фокусира лично върху преживяванията на чудовището. Как приема той новата си роля и дали харесва значението, което изглежда отново ще има за края на войната? Лесно или трудно понася изпитанията и рисковете, на които е подложен? Едно е абсолютно сигурно – при Франкенщайн няма скучни и безинтересни преживявания. Той е свикнал не само да бъде в центъра на важните събития, но също така да има и последната дума за решенията. Сега той ще определи, съзнателно или не, изходя от смъртоносната война, която водят двата клана. Кой от тях ще излезе като краен победител и кой ще изпита горчивия вкус на загубата? Няма ли това да е самият Франкенщайн? Сценаристите ни оставят до последно да гадаем над тази и още много други мистерии. Очаква ни филм, който е истински шедьовър в сферата на фантастиката, с елементи на екшън и трилър.

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/az-frankenshtayn