Ченге за един ден

Премиера в България: 28.02.2014

Световна премиера: 17.01.2014

Сценарист: Грег Кулидж, Стийв Фабър, Боб Фишър, Мат Манфреди, Джейсън Мантзукас, Фил Хей

Режисьор: Тим Стори

В ролите: Гари Оуен, Хулисита Салседо, Брус Макгил, Айс Кюб, Кевин Харт, Джон Легуизамо, Тика Самптър

Братът на гаджето на едно избухливо ченге е просто един пич, който обича да бърбори. Той се присъединява заедно към патрулния полицай и двамата започват да кръстосват улиците на щата Атланта. Така бъбривият успява да научи за последния случай, по който ченгето в момента работи. С цел да докаже своите качества и да изложи на показ добрите страни от характера си пред брата на своята любима, той трябва да оцелее през следващите 24 часа. Те обаче се оказват най-невероятните в живота му. През последните две години бърборкото работи като охранител в училище. По-голямата от времето си обаче той прекарва, пушейки марихуана и играейки игри.

   Ето защо Бен – така се казва бърборкото – решава на всяка цена да се издигне в очите на ченгето. Неговото име е Джеймс, който ревностно пази сестра си Анджела. Когато накрая Бен постига желаното и е приет в академията, той решава, че Джеймс вече гледа на него с други очи. Дали обаче нещата са се променили особено? Всъщност за Джеймс е повече от ясно, че Бен не притежава необходимите качества да се грижи за сестра му. Ето защо той решава да го покани като партньор в една смяна, която би следвало да го уплаши до смърт. През тази нощна смяна обаче двамата неочаквано се оказват изправени пред най-закоравелия престъпник в града. По-късно Джеймс научава, че има нещо много по-опасно от прелитащите покрай тях смъртоносни куршуми. Това е голямата уста на Бен, която непрекъснато ги вкарва в нови проблеми. В тази екъшн комедия главните роли са поверени на Кевин Харт и Айс Кюб, които са невероятен тандем. Ще успее ли един постоянно напушен геймър да демонстрира поне част и от добрите си страни или все пак в очите на ченгето гаджето на сестра му винаги ще остане пълен неудачник? Джеймс обаче ще мисли над тези неща по-късно, защото заради голямата уста на бъдещия си зет може да не доживее сватбата. Той скоро разбира, че по-опасни от смъртоносните куршуми на бандитите са единствено тирадите, които излизат от устата на бърборкото. Така вместо да го подплаши до смърт с дежурството през нощта, самият той не знае дали ще дочака неговия край.

   Невероятният тандем Харт-Кюб е на висота и предлага на аудиторията едно забавно изживяване. То ни показва, че дежурствата на патрулиращите полицаи понякога могат и да не са толкова страшни...поне на пръв поглед. Голямата уста на Бен отново е във вихъра си, но нито Джеймс, нито бандитите са особено очаровани от нея. Тя непрекъснато ги поставя в опасни ситуации, от които обаче те намират благоприятния изход. Какво ще реши Джеймс за гаджето на сестра си? Удачен вариант за брак ли е той или подобно нещо няма да доведе до нищо добро? Или може би тъкмо Бен ще бъде този, който ще ги спаси от неприятните ситуации и по този начин ще заслужи както уважението на Джеймс, така и неговата благословия да се омъжи за сестра му.

 

 

 

 

Жанр: КомедияГледано: 200

Ченге за един ден