Чистката: Анархия | The purge: Anarchy

Премиера в България: 18.07.2014

Световна премиера: 20.06.2014
Сценарист: Джеймс Демонако
Режисьор: Джеймс Демонако

В ролите: Франк Грило, Майкъл К. Уилямс, Зак Гилфорд, Кийли Санчес, Кармен Еджого, Чад Морган

В далечното и все още неизвестно бъдеще може да дойде време, когато престъпленията от всякакъв характер да са напълно естествени и законни. Тогава единственото нещо, което ще правят властите, е да си затварят очите, сякаш нищо нередно не се случва. Във филма на сценариста и режисьор Демонако тази нощ идва и през нея всички излизат на улицата да убиват. Едни го правят за удоволствие, докато други целят да си отмъстят. Има обаче и трета страна от хора и те са тези, оказали се на неподходящото място в неподходящия момент. За убийците обаче това няма никакво значение и те премахват всичко живо по пътя си. Затова освен убийците, на улицата има и такива, които просто се опитват да оцелеят и да не станат жертва на развилнелите се престъпници.

   Годишната Чистка стартира точно когато слънцето залезе, а нейната продължителност е точно 12 часа. Това означава, че до следващия изгрев улиците ще се изпълнят с кръв и писъци, докато убийците задоволяват потребността си да отнемат човешки животи. Силите на реда и спешната помощ са отзовани и в резултат на това убийствата се превръщат в напълно законни актове на насилие. Това става и с благословията на правителството, което легализира всички престъпления. Замисълът на властите може и да има идея за постигане на ефект, но дали това е начинът? Като дават шанс за една нощ да се извършат толкова убийства, те целят да намалят нивото на престъпността до минимум през остатъка от годината? Дали обаче, ако някой от управляващите бъде взет на мушка от престъпниците, няма да промени мнението си за приетия закон? Както винаги обаче, управляващите са в безопасност, докато трае нощта на убийствата. Затова единствените, които ще станат жертва на психопатите, са напълно невинни хора. Те просто не успяват да се приберат по домовете си в часа на залеза и така се превръщат в потенциална мишена на нападателите. Колко от тях ще останат живи и колко завинаги ще се преселят в отвъдния свят?

    Във въпросната нощ на чистката въпреки молбите на своите близки, един мъж се въоражава. В същото време млада влюбена двойка се оказва на улицата, когато слънцето вече се е скрило зад хоризонта. Насила от своя дом са извлечени две сестри. В резултат на чистката тези петима души ще бъдат събрани на едно място. Може ли обаче това, че са заедно, да увеличи шансовете им за оцеляване? Или ще стане точно обратното – петимата ще се окажат идеалната мишена за убийците? В този напрегнат екшън трилър с елементи на фантастика ясно се вижда до какво може да доведе гласуваната неразчетено анархия. Това със сигурност не е най-ефикасният начин за намаляване на престъпността, но за съжаление решението е вече взето. Затова предстои една нощ, която може да се превърне и в най-кървавата в историята на човечеството. През нея петима души ще трябва да положат върховни и тежки усилия, за да останат живи.Още филми: http://onlain-filmi.com/chistkata-anarhia