Ден на подбора

Световна премиера: 11.04.2014

Сценарист: Скот Ротман, Раджив Джоузеф

Режисьор: Айвън Райтман

В ролите: Кевин Костнър, Франк Лангела, Розана Аркет, Денис Лиъри, Патрик Ст. Есприт, Тери Крюз, Том Уелинг, Сам Елиът, Дженифър Гарнър, Елън Бърстин

Айвън Райтмън е режисьор на култовата комедийна драма Ден на подбора с участието на неповторимия Кевин Костнър в главната роля. Същият режисьор е добре познат на зрителската аудитория, защото е автор на продукциите Еволюция и Ловци на духове. Героят на Костнър се казва Сони Уийвър и има нелека задача, с която трябва да се справи. Той е главен мениджър на футболния отбор Кливланд Браунс и е изправен пред една от най-сериозните дилеми в живота си. Уийвър е не само мениджър на отбора от Кливланд – преди всичко той е един от малкото, които могат да спасят футбола и той да продължи да съществува. Сега мениджърът има нужда от правилния човек за една от позициите в своя тим. Това е най-важният избор, ето защо от него зависи бъдещето на футбола.

    В резултат обаче на малкото време, което му остава, той е принуден да действа бързо. По този начин неизбежно се стига до преминаване на границата между личния и професионален живот. Дали Сони ще намери подходящия човек, благодарение на който отборът му да се върне на правия път? Когато дойде дълго чаканият ден на подбора, мениджърът трябва да има готово решение. Проблемът за Уиъвър произтича от това, че само за един свободен пост в отбора му кандидатстват няколко стотин на брой млади момчета. Всички те идват, водени единствено от желанието си да станат футболисти в лигата. Кой от тях е най-добър или всички притежават необходимите качества? Ако Уийвър сбърка с избора си, това може да му коства много. Кливланд Браунс е на ръба – той или ще бъде изстрелян на върха, или завинаги ще напусне футболната сцена. Всичко зависи от това какъв човек ще застане на свободния пост. Изборът на мениджъра е много труден и освен това той постоянно има някакви колебания. Крайно време е обаче той да направи решаващата крачка, за да докаже безспорните си качества. Един отбор е на ръба, но в същото време и на крачка от големия успех.

    Айвън Райтмън е режисьор от световна класа, ето защо и този път предлага на зрителската аудитория качествена и стойностна продукция. Що се отнася до Костнър, той е актьор, който е изключително добре познат на зрителите. Затова сега в ролята на Сони Уийвър той отново заблестява и затвърждава реномето си на ключова фигура в киното. Футболният треньор трябва да е подготвен за деня на подбора, когато ще направи своя избор. Една свободна позиция и толкова много кандидати – изборът наистина изглежда труден. Когато обаче мениджърът се казва Сони Уийвър, той ще се справи блестящо със ситуацията. Бъдещето на Кливланд Браунс е сериозно застрашено, но все пак има искрица надежда. Тя се крие в един избор, който завинаги може да промени състоянието на отбора. Освен Кевин Костнър, компания му правят Тери Крюз и Том Уелинг. Така зрителите могат да видят блестяща игра, която няма как да остави лошо впечатление.

 

Жанр: Комедия ДрамаГледано: 348

Ден на подбора