Дом Хемингуей | Dom Hemingway

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Ричард Шепард

Режисьор: Ричард Шепард

В ролите: Джуд Лоу, Емилия Кларк, Ричард Е. Грант, Демиан Бичир, Джумейн Хънтър

Джуд Лоу и Деймиън Бишир са актьорите, изпълняващи главните роли в криминалната екшън комедия на сценариста и режисьор Ричард Шепард Дом Хемингуей. Главният герой е прочут престъпник, който е в занаята с отварянето на различни каси. Въпреки неоспоримите си способности, най-накрая Дом бива заловен от полицията и изпратен в затвора. Там той излежава присъдата си, но най-накрая наказанието му изтича. Така касоразбивачът се озовава отново на улицата и по-конкретно – в английската столица Лондон. Какво предстои на Хемингуей от тук нататък, когато той вече е напълно свободен човек? Ще се завърне ли отново към професията си или ще потърси начини завинаги да промени досегашния си живот? В света на престъпленията излизането от затвора често е свързано с отмъщение или още по-често – към пренасочване и вършене на други престъпления.

   Заедно със своя доверен човек Дики Дом се отправя към Френската ривиера. Там той трябва да се срещне с влиятелен бос от подземния свят и да си получи обещаната парична награда. Тя е голяма по стойност, но Дом си я е заслужил напълно. През цялото време, докато е бил зад решетките, той не е проговорил и по този начин схемата на престъпленията остава неразкрита от полицията. Пак благодарение на мълчанието му нито един от останалите му съдружници не е заловен, следователно всички дължат много на Хемингуей. И така, той и Дики отиват на Френската ривиера и очакват срещата с боса, от когото да получи възнаграждението си. Дали обаче планът на Дом ще се развие според очакванията или играта внезапно ще загрубее? Може ли да се вярва на един престъпник, особено когато става дума за даване на толкова голяма сума пари? По-удачно би било Хемингуей да предположи, че ще има опити да бъде изигран. Подготвен ли е за подобно развитие на нещата и ако отговорът е положителен, как ще отвърне на удара? Всичко това тепърва ще стане ясно, но няма начин да го разберем, докато не изгледаме докрай екшън криминалната продукция.

   Срещата между двата отприщва поредица от вълна и събития, които бързо и главоломно започват да излизат от контрол. В загрубялата игра всяка една от двете страни ще търси своето, макар че Дом си заслужава напълно наградата. Престъпният влиятелен бос обаче има други намерения и те не включват така лесно да се раздели с огромната сума пари. Кой ще бъде краен победител в тази надпревара и дали Дики ще успее да допринесе с нещо на Дом? Няма ли поне един от тримата да плати твърде висока цена за това, че нагазва в прекалено опасни и дълбоки води? Един касоразбивач се оказва железен в затвора и не проговаря пред полицаите, като  по този начин успява да спаси много хора от сигурни присъди. Ето защо, когато излиза от затвора, той има всички основания и права да си получи парите. За съжаление обаче добрите дела остават неоценени и това отприщва вълна от непредвидими събития и последици.

 

            Още филми: http://onlain-filmi.com/dom-heminguey