Дракула: Неразказан | Dracula: Untold

Премиера в България: 10.10.2014

Световна премиера: 03.10.2014
Сценарист: Брам Стокер, Мат Сазама, Бърк Шарплес

Режисьор: Гари Шор

В ролите: Люк Евънс, Арт Паркинсън, Пол Кей, Зак Макгоун, Саманта Баркс, Сара Гадон, Доминик Купър, Чарли Кокс, Ноа Хънтли

В най-новата екранизация за злия граф Дракула: Неразказан зрителите имат още една възможност да видят продукция за може би най-популярното от всички чудовища. Сега с пресъздаването на историята на чудовището от Средните векове се заема британският актьор Люк Еванс. Разликата обаче е призмата, през която се разглежда животът на Дракула. Преди да стане злодеят, като когото всички го познават, Дракула е обикновен владетел на земя. Тя обаче е тласкана към война, където всички деца се свикват за военна повинност. Когато хората му са нападнати от войските на османците, а животът на детето му е изложен на опасност, обликът на графа завинаги се променя. Към добро или лошо, зависи не само от гледната точка, но и от конкретните обстоятелства.

   При силите на мрака Дракула бива отведен в резултат на инстинктите за самосъхранение, които в моменти на война заговарят във всеки владетел. Такава сила винаги може да промени добрите хора към неизмерим начин, но неизбежно води и до превръщането на хората в истински злодеи. Именно такава метаморфоза претърпява и графът, когато владенията му са застрашени от чужди завоеватели. Силата на злото ужасява човечеството векове наред. За него Дракула е предимно злодей, който е решил да завладее света и вероятно да го унищожи. Огромен е броят на филмите, създавани за легендата-чудовище. Настоящата обаче се различава от останалите коренно по една характеристика. Тя се опитва да анализира обстоятелствата, подтикнали принц Влад да потърси спасение при силите на мрака и да се зареди с огромна мощ. По този показател продукцията е изключителна и именно поради тази причина ще представлява интерес за почитателите на Дракула. Той в действителност би останал неразказан, ако не се проучат подробно инстинктите и мотивите за неговото преобразяване. С тази задача се нагърбват Люк Еванс и сценаристите, като при това се справят с нея повече от успешно. Крайният резултат е изключителен филм, който всеки трябва да гледа.

   Когато владенията на един обикновен принц са нападнати от османците, за него нещата завинаги се променят. Последната капка в чашата обаче е заплахата, която съществува за живота на детето му. Твърдо решен на всяка цена да го предпази от подобна съдба, баща му е готов да стане най-ужасният и лош злодей на света. Дали постъпката му е оправдана и изглежда ли напълно логична с оглед на създалата се ситуация? Или у принц Влад заговарят чудовищните инстинкти, които в крайна сметка ще доведат единствено до разпадане на неговата личност? Недоразказаният Дракула е вече напълно разказан със създаването на този филм. Той дава пълна и ясна представа на зрителите за неговата същност и може би хвърля светлина върху най-тъмните и загадъчни страни от неговия характер. Благодарение на тази продукция графът е представен в светлина, напълно непозната досега за повечето му почитатели. Дали те ще харесат своя любимец, когато разберат мотивите за пълното му преобразяване?

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/drakula-nerazkazan