Джак Райън: Теория на хаоса | Jack Ryan: Shadow Recruit

Премиера в България: 31.01.2014

Световна премиера: 17.01.2014

Сценарист: Антъни Пекам, Дейвид Коп, Стивън Зийлиън, Адам Козад
Режисьор: Кенет Брана

В ролите: Джема Чан, Нонсо Анонзи,Кийра Найтли , Кевин Костнър Кенет Брана, Колм Фиори,Крис Пайн,  Карън Дейвид

Джак Райън:Теория на Хаоса е култов екшън трилър по романа на световно известния писател Том Кланси. Всички зрители със сигурност познават този герой отлично. Неговата роля се изпълняваше от Харисън Форд във филми като Патриотични игри и Реална опасност. Сега обаче главната роля е поверена на друг знаменит актьор – Крис Пайн. Той, също като Форд, се вписва по чудесен начин в своя персонаж и успява да оправдае очакванията на зрителите за една зрелищна и много качествена продукция. Този филм ни представя доктора в малко по-различна светлина. Обикновено сме свикнали да го наблюдаваме как се бори срещу тероризма, боравейки отлично с оръжията и бойните техники. Именно това правеше Харисън Форд във филмите с негово участие.

   Всъщност и в настоящата продукция на доктор Райън ще се наложи да се бори срещу терористи, но от малко по-друга класа. Преди това обаче го заварваме в света на Уолстрийт, където той работи като финансов анализатор. Като цяло работата му протича спокойно и без излишно напрежение – по-голямата част от работния ден на Джак протича в седнало положение пред компютъра. Много скоро обаче той е вербуван от агент на ЦРУ, който му дава специална и много опасна задача. В ролята на агента зрителите ще имат възможността да видят неповторимия Кевин Костнър, който има не една и две запомнящи се роли в киното. Сега агентът изпраща Райън в сърцето на руската столица Москва, където той трябва да се срещне с влиятелен и загадъчен бизнесмен. В ролята на бизнесмена е Кенет Брана. Кое обаче го прави толкова опасен и на какво всъщност той се оказва главният кукловод? Агентът неслучайно праща Райън в Русия. По всичко личи, че срещу американската икономика се готви голям удар, който може не само да я разклати из основи. Също така евентуалната атака може да дестабилизира икономиката на Америка завинаги. Джак Райън обаче за нищо на света няма да позволи това да се случи.

    Глобалният финансов тероризъм вилнее с пълна сила. Когато от американското разузнавателно управление откриват редица факти и събития, става ясно, че много скоро икономиката на Америка ще престане да функционира. Ето защо мисията, която получава доктор Джак Райън, се превръща в най-важната задача в живота му. Той е принуден да напусне спокойния свят на финансовите анализатори, които трябва да следят състоянието на акциите и да изказват експертните си мнения по редица въпроси в сферата на финансите. Вместо това сега на сцената излиза един човек, който не се страхува да отиде в Москва и директно да потърси сметка на бизнесмена, позволил си дързостта да застраши икономиката на страната на Райън. Какво ще последва и кой ще бъде крайният победител в този титаничен сблъсък – отговорът ще стане ясен на зрителите едва в края на този вълнуващ екшън трилър, който обещава да държи в напрежение до самия финал.Още филми: http://onlain-filmi.com/dzhak-rayan-teoria-na-haosa