Джобът на Господ

Режисьор: Джон Слатъри

                В ролите: Филип Сиймур Хофман, Доминик Ломбардози, Ричард Дженкинс, Еди Марсан, Джон Туртуро, Калеб Лендри Джонс, Кристина Хендрикс, Глен Флешлер, Лени Венито и др.

 

   Как е изглеждала Флорида през 70-те години на изминалото столетие? Това със сигурност е нещо, което биха искали да видят всички зрители. Те имат възможността да го направят благодарение на невероятната криминална драма Джобът на Господ. Това е всъщност името на работнически квартал в американския щат през посочения период. По мнението на една от най-известните в света агенции Ройтерс, той не може да се мери с лъскавите рекламисти от 60-те години. Сюжетът на филма проследява живота на един баща, който е пристрастен към залаганията комарджия. Това обаче не е единственият му сериозен проблем – той също така има спешна нужда от известна сума пари. Парите са необходими във връзка със злополука, довела до смъртта на неговия доведен син. Момчето е скинхед – дали смъртта му не е предизвикана от участие в някакво сбиване?

   За майката на загиналото момче е повече от важно да разплете случая и да разбере повече за обстоятелствата, които завинаги отнемат нейното дете. Ето защо тя събира информация от разследващ журналист, изигран от Туртуро. Неговият герой обаче е алкохолик, а това не го прави особено сигурен и надежден източник на информация. Бащата пък е изигран от Хофман, който тази година през февруари си отиде завинаги от този свят. Това се случи след поемането на свръхдоза наркотично вещество. Така че продукцията ще бъде запомнена и като първият филм, излязъл след смъртта на Хофман. Дали героят му ще успее да събере парите и ще се откаже ли завинаги от комара? Тази криминална драма е една от най-добрите и на всяка цена трябва да се гледа от зрителите. В нея те ще имат възможността да видят една друга и коренно различна от техните представи Флорида, в която животът невинаги е красив и розов. Това най-добре се знае от обикновените работници.

Жанр: Криминален ДрамаГледано: 109

Джобът на Господ