Франк | Frank

Световна премиера: 17.05.2014
Сценарист: Джон Ронсън, Питър Строгън
В ролите: Майкъл Фасбендер, Маги Джиленхол, Скот Макнейри, Домнал Глийсън, Марк Хуберман, Матю Пейдж
Режисьор: Джон Ронсън, Питър Строгън

Майкъл Фасбендер, добре познат на огромната зрителска аудитория с участието си във филма Прометей, изпълнява една от главните роли във филма на тандема Ронстън-Строгън Франк. Маги Джиленхол пък е негова екранна партньорка в изключително ексцентричната по характер драматична комедия Франк. Каква е всъщност същността на главния герой и можем ли да очакваме, че той има жизнерадостен и изпълнен с весели моменти живот? Или вместо това той е принуден непрекъснато да търси успеха, който все не може да му се усмихне. Книгата-мемоар на единия от сценаристите – Ронстън – отчасти служи като основа за написването на сценария.Зрителите могат да очакват една изключително качествена и стойностна продукция, която в никакъв случай няма да ги разочарова. Какъв е светът на Франк и дали в края на филма той ще намери пътя към успеха и съвършенството?

   И така, всъщност главният герой  се казва Франк, но всъщност сюжетът се върти около Джон, а ролята му се изиграва от друг популярен актьор – Доминал Глийсън. Той решава да се присъедини към група от музиканти в областта на поп музиката, които обаче се оказват доста ексцентрични. На пръв поглед нещата за младия Джон се развиват напълно според очакванията му и той има всички основания да смята, че кариерата му се развива в правилното русло. Докога обаче Франк ще живее в заблуда и няма ли да се случат неща, които да му покажат доколко всъщност е сбъркал в преценката си? Този филм представлява не само опитите на един прохождащ в областта на музиката млад мъж да развие успешно своята кариера. Преди всичко това е история за разочарованията, очакванията и надеждите, като последните често се оказват и най-големите ни страхове. Дали Джон въпреки всичко ще успее да превъзмогне болката от разочарованието и да стане велик музикант от световна класа? Или може би отрано ще бъде принуден да разбере, че постигането на успех в живота далеч не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед? По един забележителен начин двамата сценаристи дават отговори на тези въпроси.

   Джон много скоро разбира, че е имал прекалено големи очаквания по отношение на своето бъдеще. Не помага дори и фактът, че групата се предвожда от мистериозния Франк, в ролята на когото е Фасбендер. Кой е всъщност Франк и по какъв начин ще повлияе на кариерното развитие на младия музикант? Дали именно той няма да провали неговоото бъдеще или точно обратното – ще бъде така необходимият ключ към толкова многото заключени врати? Франк Сайдботъм е персонажът, от когото е вдъхновен и образа на Франк от едноименния филм. Сайдботъм е действителна личност, който се отличава със своята нетрадиционна и надуваема глава. Как ще завърши този филм – с щастлив край или с тъжен? Възможно ли е надеждите на един музикант да бъдат излъгани до такава степен, че той да се провали напълно? Франк ли е причината за неразбирателствата или дори и той не може да се противопостави на съдбата?Още филми: http://onlain-filmi.com/frank