Гангстерски отдел

Сценарист: Уил Бийл

                Режисьор: Рубен Флейшър

                В ролите: Мирей Инос, Джак Макгий, Ема Стоун, Райън Гослинг, Шон Пен, Джош Бролин, Джовани Рибизи, Майкъл Пеня, Робърт Патрик, Джим Фитцпатрик, Ник Нолти, Антъни Маки

 

   В напрегнатия криминален филм на Уил Бийл участват редица звездни актьори, като главната роля е поверена на Шон Пен. Той се превъплъщава в ролята на гангстера Мики Коен, който напълно контролира американския град Лос Анджелис. Действието се развива през 1949 година, а тогава времената са били коренно различни от сегашните. Малко са хората, които могат лесно да се противопоставят на бандитите. Полицейският шеф обаче прави изключение – той е готов на всичко да спре мафиота. Ролята му е поверена на Ник Нолти, който моли най-доверения си сержант да сформира елитен отряд.

   Задачата на този отряд не е да арестува Коен, защото той лесно може да бъде оправдан в съда. Всъщност екипът обявява открита война на престъпната организация и градът пламва от престрелки по улиците. Джош Бролин е актьорът, изиграл ролята на сержанта. Другите двама главни герои са Фарадей – любовницата на мафиота и още един от сержантите. Неговата роля се изпълнява от Гослинг. Именно той може да обърка всички планове на организацията, защото се влюбва в любовницата на Коен. Докъде ще доведе това развитие на събитията и няма ли много от хората от екипа да загубят живота си? Могъществото на Коен е безспорно – той държи цял един град в ръцете си. Време е обаче на неговата хегемония да се сложи край и има хора, които притежават уменията и смелостта да го постигнат. Сформираният Гангстерски отдел не е като другите – той цели да изкорени веднъж завинаги организацията на свирепия Коен, който притежава огромна мощ и сила. Джим Фицпатрик, Мирей Инос и още много други са екранни партньори на споменатите вече актьори. Всички те имат огромен принос за осъществяването на този филм, който на всяка цена трябва да се гледа от почитателите на криминалните продукции.

Жанр: Трилър КриминаленГледано: 101

Гангстерски отдел