Горящо синьо | Burning blue

Сценарист: Дейвид Гриар

Режисьор: Дейвид Гриар

В ролите: Роб Майес, Тами Бланчард, Трент Форд, Моргън Спектър, Уилям Ли Скот, Котър Смит, Майкъл Кампсти, Майкъл Сироу

На борда на голям американски самолетоносач се случват два поредни инцидента. Това е много съмнително и правителството решава да вземе нещата изцяло в свои ръце. За целта на борда е изпратен правителственият агент Даниел Линч, който е твърдо решен да разнищи тази мистерия. Биографичният филм на режисьора и сценарист Дейвид Гиар ни отвежда в света на военните дела и престъпления, където често доказването на вината е най-трудното нещо. Каква е причината за възникването на два поредни инцидента, при това на един от най-големите самолетоносачи в Америка? Възможно ли е причината да се крие в техническа неизправност или всичко се дължи на немарливото и несериозно отношение от страна на екипажа и главните командири? Това агент Линч ще трябва тепърва да изяснява, а междувременно в хода на разследването трудностите изскачат една от друга.

    Един от пилотите дава показания, съгласно които главният пилот на няколко пъти е бил забелязван да посещава гей-клубове. Какво означава този факт и хвърля ли той достатъчно яснота по въпроса относно причината за инцидентите? Заедно с авиатора, в изключително сложна и добре изплетена мрежа от лъжи попадат още трима негови колеги заедно с техните съпруги. Ето как агент Линч се озовава пред най-голямото предизвикателство в своя живот. Той на всяка цена трябва да определи причината за инцидентите и да докладва резултатите на своите шефове. Това обаче изобщо няма да му е лесно, въпреки че вече няма път назад. Какво се случва на един самолетоносач, който не би трябвало да претърпява никакви сериозни инциденти, но въпреки това там се случват не един, а цели два такива? При това те са поредни и именно това кара правителството да изпрати Линч, за да започне разследване. Възможно ли е пилотът да има гей афера с някой мъж и ако да, по какъв начин това се е отразило на последвалите събития? На тези и още много други въпроси трябва да си отговори Линч, а междувременно нещата се усложняват още повече.

    Омразата и завистта съпътстват непрекъснато мрежата от лъжите, в която попадат определени хора. Даниел Линч е единственият, който по някакъв начин може да даде повече яснота по въпроса, но за целта първо трябва да доведе разследването си до успешен край. Всички се надяват, уповавайки се на помощта му, да сложат край на този своеобразен съвременен лов на вещици. Той носи със себе си единствено смъртоносни и фатални последици, ето защо наистина трябва да се направи нещо по въпроса? Какво е то обаче има ли хора, готови да го осъществят? Когато на един огромен самолетоносач се случат поредни инциденти, нещата наистина не са съвсем наред. Това е ясно за всеки, а още повече за агент Линч. Изпратен да провери какво се случва и да разследва случая, той ще се натъкне на неща, каквито едва ли е подозирал, че са възможни. Въпреки всичко накрая ще стане ясна причината за инцидентите и тогава виновните ще понесат своите отговорности.Още филми: http://onlain-filmi.com/gorashto-sinyo