Господин Пийбоди и Шерман | Mr Peabody and Sherman

Премиера в България: 07.03.2014

Световна премиера: 07.03.2014

Сценарист: Крейг Райт, Тед Кий

Режисьор: Роб Минкоф

Продуцент: Алекс Шуорц, Денис Нолан Касчино

Класическата приключенска анимация Мистър Пибоди и Шерман определено трябва да се гледа от всички почитатели на жанра. Това филмче предлага от всичко по много – научна фантастика, пътуване във времето и странни герои. Не липсва и изключително интелигентният диалог, който постоянно водят всички. Куче и неговото момче пък са главните герои в анимацията, а всички изброени компоненти са именно от необикновената връзка между двамата. Отношенията между един баща и неговият син е основата, около която е построена сюжетната линия. Когато Мистър Пибоди осиновява Шърман, той го отглежда по възможно най-добрия начин..или поне така си мисли. Каква е причината а възникналия между двамата конфликт и може ли той да бъде изгладен навреме? Или пък именно защото е сериозен, пътищата на двамата ще се разделят завинаги?

   Всъщност обяснението за най-добрия начин на отглеждането на момчето идва от собствените думи на режисьора на продукцията Роб Минкоф. Цар Лъв и Стюард Литъл са други две хитови продукции, създадени от същия режисьор. Ето защо той е не само достатъчно популярен и известен, но също така създава вечни и запомнящи се анимационни филми. Цар Лъв дори става още по-известен заради великолепния си саундтрак, изпълнен от Елтън Джон. Пак според думите на Минкоф във всяко семейство настъпват трудни периоди, които могат да се преодолеят единствено и само с общи усилия. Ето защо баща и син трябва да се научат да бъдат по-зрели и да разсъждават трезво върху конкретната ситуация. Това е единственият начин те да заживеят по пълноценен начин като едно щастливо и задружно семейство. Ще успеят ли двамата да се помирят и да изгладят противоречията помежду си? През какви изпитания ще премине всеки от тях, докато търси изход от създалата се ситуация? Това са само част от въпросите, които по всяка вероятност си задават зрителите. За да разберат отговорите им обаче, те на всяка цена трябва да изгледат тази страхотна и стойностна анимация, която е поучителна в еднаква степен за деца и възрастни.

    Мистър Пибоди взима Шерман в дома си – той го осиновява и започва да го отглежда като собствен син. В един момент обаче двамата имат различни виждания по въпроси, свързани с правото на всеки от тях. Шерман е по-млад, но това не означава, че няма право да изказва собственото си мнение. Дали така мисли Пибоди или е на съвсем различно мнение? Роб Минкоф неслучайно описва тяхната ситуация като отглеждане „по най-добрия начин”. Има ли такъв начин и не е ли по-добре понякога да се потърси разрешението на проблема, вместо да се стига до още по-сложното му задълбочаване? Тази анимация на всяка цена трябва да се гледа, защото може да ни научи на много неща, за които хората по принцип рядко се сещат. Благодарение на интелигентния диалог децата могат да чуят неща, които да са им полезни във времето, когато пораснат. Очаква ги едно незабравимо преживяване, главните действащи лица в които са Пибоди и Шерман.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/gospodin-piybodi-i-sherman