Град на греха: Жена, за която да убиваш | Sin city&: A dame to kill for

Премиера в България: 29.08.2014

Световна премиера: 22.08.2014

Сценарист: Франк Милър
Режисьор: Робърт Родригес, Франк Милър

В ролите: Ева Грийн, Джуно Темпъл, Кристофър Мелони, Рей Лиота, Джеръми Пивън, Стейси Кийч, Джулия Гарнър, Кристофър Лойд, Лейди Гага, Денис Хейсбърт, Брус Уилис, Джоузеф Гордън-Левит, Девон Аоки, Пауърс Бут, Мики Рурк, Росарио Доусън, Джош Бролин, Джесика Алба, Мартон Чокаш, Джейми Кинг, Джейми Чънг

Сюжетът на продължението Град на греха е разделен на четири отделни епизода, които обаче имат много общо помежду си. Техните заглавия са съответно Жена, за която да убиваш, Просто още една съботна вечер, Дългата лоша нощ и Огромната загуба. Всеки епизод е сто процента вълнуващ и държи зрителите в напрежение до самия край. С течение на филма стават ясни и допирните точки между сериите, ето защо филмът определено може да бъде класифициран като един от най-добрите в сферата на криминалните и трилър продукции.

   В първия епизод бившият фотограф Дуайт Маккарти е привикан от своята бивша любовница Ава Лорд. Ролите на Лорд и Маккарти се изпълняват съответно от Ева Грийн и Джош Бролин. Любовницата всъщност възнамерява да се измъкне от капана, в който я е вкарал нейният бивш съпруг Деймиън. Твърде скоро обаче бившият фотограф достига до откритието, че истинските намерения на Ава коренно се различават от тези, които му е казала в началото. Сюжетът на втория епизод е не по-малко интригуващ и интересен. В нощта, когато изигралият ролята на детектива Джон Хартиган Брус Уилис за пръв път среща младата Нанси Калахан, един беглец се събужда на непознато място. В неговата роля влиза неповторимият Мики Рурк, а името на героя му е Марвин. Той се събужда на магистралата, която води към най-бедните квартали на града. Марвин не само не знае как точно е попаднал на това място. Като капак на всичко компания му правят телата на няколко души, които са мъртви. Твърдо решен да разбере как е попаднал в тази меко казано необичайна ситуация, той започва свое собствено разследване по случая. Това ще бъде поредната съботна вечер за героите, но те определено ще я помнят завинаги.

   В третия епизод от филма Джони е главният герой, който по същността си не е нищо повече от обикновен, но много нахакан комарджия. Той подготвя грандиозен и велик план, имащ за цел веднъж завинаги да срине империята на най-влиятелния човек в Града на греха. Ролята на Джони се изпълнява от Джоузеф Гордън-Левит. За него обаче ситуацията изведнъж става много сложна – причина за това е смъртоносната гангстерска битка, в центъра на която се озовава. Освен различни групировки от подземния свят, във войната е замесена и младата стриптизьорка Марси. В Огромната загуба героят на Брус Уилис Джон Хартиган намира смъртта си. Въпреки всичко танцьорката Нанси Калахан не се предава и прави всичко по силите си, за да успее да се справи със сполетялата  я огромна загуба. Също така тя не забравя и да подготви грандиозен план, целящ да вземе на прицел най-големият враг на убития детектив – това е корумпираният щатски сенатор Роарк.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/grad-na-greha-zhena-za-koato-da-ubivash