Гранд Хотел Будапеща | Grand Hotel Budapest

Световна премиера: 07.03.2014

Сценарист: Уес Андерсън, Хюго Гинес

Режисьор: Уес Андерсън
В ролите: Едуард Нортън, Харви Кайтел, Том Уилкинсън, Ф. Мърей Ебрахам, Джейсън Шуорцман, Джеф Голдблум, Ейдриън Броуди, Бил Мъри, Леа Сейду, Оуен Уилсън, Джуд Лоу, Уилем Дефо, Сирша Ронан, Ралф Файнс

В един от най-известните хотели на континента Европа работи легендарен портиер. Той се сприятелява със значително по-млад от него мъж, който работи в същия хотел като него. В резултат на тяхното приятелство младият се превръща в сигурно и доверено протеже. До какво ще доведе съвместното им приятелство – до добри или лоши неща? В сюжетната линия на комедията Гранд Хотел Будапеща, режисирана от Уес Андерсън, се въртят още кражбата на изключително ценна картина и битката за огромно богатство. Всичко това се развива на фона на търпящата непрекъснато промени Европа в годините от първата половина на 20-ти век. Андерсън работи и по написването на сценария.

   В своята поредна история с приказен характер, Уес Андерсън отново успява да ангажира солиден и качествен актьорски състав, което е от съществено значение за това да се получи качествен и стойностен филм. Ралф Файнс и Едуард Нортън са само две от имената на звездните актьори, които взимат участие в комедийния филм. Уилям Дефо и Ейдриън Броуди им правят компания, като абсолютно всеки един от актьорите се справя великолепно в образа на своите персонажи. Едва ли може да се каже за когото и да е от актьорите, че играят слабо по време на филма. Такова нещо е напълно в стила на Уес Андерсън, който винаги знае как да изненада многобройните си почитатели по целия свят. Независимо от това дали ролята на определен актьор е главна или второстепенна, в нея се долавя истински професионализъм. За това без никакво съмнение зрителите могат да очакват комедийна продукция, която ще оправдае в пълна степен всички очаквания. Тя на всяка цена трябва да се гледа, защото само така аудиторията ще разбере дали богатството и картината ще се откраднат или в крайна сметка обирът няма да се осъществи. Самият Андерсън има становище за филма, който е създал.

   По неговите собствени думи той прави всички опити да не се повтаря, но всъщност точно това става с всеки един от неговите филми. Пак според същия това съвсем не става умишлено и нарочно. Просто историите са с изключително личен характер и именно това ги прави интересни за публиката. Андерсън допълва, че често е критикуван заради това, че обръща повече внимание на стила, отколкото на съдържанието. В резултат на безбройните детайли, с които товари персонажите си, идват и непрекъснато отправяните към него критики. Всички почитатели на невероятната комедия Гранд Хотел Будапеща от страната имат възможността да видят Андерсън, защото той идва в София веднага след като приключи премиерата на филма му в немската столица Берлин. И така – един портиер и неговото протеже са в основата на тази комедия, а в бурните години на 20-ти век Европа непрекъснато се променя. Какво ще се случи в този престижен и легендарен хотел?

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/grand-hotel-budapeshta