Игрите на глада: Сойка присмехулка – част 1

Премиера в България: 21.11.2014

Световна премиера: 21.11.2014

Сценарист: Дани Стронг

Режисьор: Франсис Лорънс

В ролите: Евън Рос, Елдън Хенсън, Филип Сиймур Хофман,Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Лиъм Хемсуърт,Джош Хътчерсън, Дженифър Лорънс, Уес Чатам

Превърналата се в световен феномен филмова продукция все още продължава да вълнува дълбоко кино аудиторията от цял свят. В частта, озаглавена Сойка присмехулка – част 1, зрителите ще имат възможността да се насладят на невероятен сюжет и много зрелищни и визуални ефекти. В този епизод главният персонаж Катнис Евърдайн, изиграна от Дженифър Лорънс, е заварена в окръг 13. Тя буквално успява да разруши игрите завинаги, но сега на нея предстои ново и трудно за преодоляване препятствие. В какво обаче се състои то и дали ще успее да се справи успешно с него? В света на битките краят винаги е добър за едната страна и фатален за другата.

   Джулиан Мур е в ролята на Президент Койн. Сега именно под негово ръководство Катнис Евърдайн разперва криле. Тя се впуска в борба за спасяване на Пийта и неговият народ. В ролята на Пийта е Джош Хътчерсън. Освен под предводителството на президента Койн, на Катнис също така помагат всичките нейни доверени приятели. Вдъхновеният от действията на Катнис народ се нуждае от помощ, за да бъде спасен. Пийта също разчита на помощта на Евърдайн и тя за нищо на света няма да ги изостави в момента, когато имат най-голяма нужда от нея. Франсис Лоурънс режисира хитовата продукция, която определено се превърна в истински хит сред почитателите на киното. Сега, когато предстои една решителна битка за спасението на цял народ, какви трудности и препятствия трябва да преодолее Евърдайн? Доколко ще е полезна помощта на Койн и останалите приятели, които са неизменно до героинята в трудните моменти? Факт е, че по-силните са тези, които могат да променят съдбата на незащитените. И докато Катнис е от първите, то от другата страна на барикадата стоят Пийта и неговият народ. Ето защо Катнис ще даде всичко от себе си, за да победи във вечната и никога неспираща война между доброто и злото.

   Сюзън Колинс е писателката, която създава трилогия романи. Този епизод е по мотиви от третата последна книга ог въпросната трилогия. Трите книги се издават само в рамките на САЩ във внушителните количества от 65 милиона екземпляра. Без съмнение ни предстои качествен филм, който на всяка цена трябва да се гледа. Какво ще ни донесе игрите на глада и по-конкретно първата част на Сойка присмехулка? Предстои битка с огромно значение, в която главният действащ персонаж е Евърдайн. Тя разчита на безрезервната подкрепа на всички свои приятели, но в крайна сметка само тя е в състояние да унищожи силите на злото. Ето защо настъпва момент, в който трябва да се действа решително и ако има някой, който може да постигне максималните резултати, това е именно Катнис. Тя за нищо на света няма да допусне народа на Пийта да бъде унищожен. Вместо това Катнис е твърдо решена да демонстрира своите най-добри способности.

 

Жанр: ФантастикаГледано: 364

Игрите на глада: Сойка присмехулка – част 1