Имигрантката | The immigrant

Сценарист: Рик Менело, Джеймс Грей
Режисьор: Джеймс Грей

Оператор: Дариус Конджи

Продуцент: Грег Шапиро, Антъни Катагас, Джеймс Грей, Кристофър Удроу
В ролите: Джеръми Ренър, Дагмара Доминчик, Хоакин Финикс, Марион Котияр, Дилан Хертиган, ДиДи Лъкс

Две сестри – Ева и Мага Цибулски – са главните героини в мистериозната драма на режисьора Джеймс Грей Имигрантката. Грей участва и в написването на сценария и успява да поднесе на зрителите качествена и стойностна продукция, която на всяка цена трябва да се гледа. През 1920 година двете сестри решават да напуснат родината си Полша и да потърсят по-добър живот. За онези години на 20-ти век подобно решение е било напълно в реда на нещата, ето защо двете сестри са просто поредните имигранти, решили да си търсят щастието другаде. Те избират Ню Йорк като крайна дестинация, но дали изборът им е удачен? Ще намерят ли Ева и Мага щастието и успеха, за които мечтае всеки емигрирал от родината си човек?

   Когато пристигат на остров Елис обаче, двете жени разбират, че животът им никога повече няма да е същият. Причина за това е заболяването на Мага, което лекарите откриват. След като става ясно, че трябва да се разделят с оглед здравословното състояние на Ева, тя е принудена да се скита сама по манхатънските улици, където невинаги се случват хубави неща. Изпаднала в изключително трудно положение, тя е лесно податлива и доверчива. Точно от тази нейна моментна слабост се възползва един загадъчен мъж, който се Бруно. Той е обаятелен човек, но едновременно с това и много злонамерен. Приютявайки Ева, тя научава, че няма да изкарва парите си по особено достоен начин. За това, че е дал подслон на Ева, Бруно я принуждава да проституира. Така за едната сестра настъпват изключително трудни времена, но тя трябва да бъде силна и да се надява, че един ден всичко ще се промени. За подобни основания дава повод срещата на имигрантката с Орландо. Оказва се, че той е братовчед на злодея Бруно, но двамата нямат нищо общо помежду си. Орландо е илюзионист и при това е изключително добронамерен и сърдечен човек.

    В резултат на добрите качества на Орландо се случва нещо съвсем неочаквано – Ева хлътва по него. Нещо повече, сега тя знае, че той е единственият шанс, изпратен от съдбата, благодарение на който тя може да се измъкне от незавидното положение, в което се намира в момента. Тази драма разказва за живота на две сестри полякини, решили да потърсят щастие в чужбина. Преди всичко обаче продукцията ни показва, че понякога надеждите за промяна към по-добър живот остават напразни, а мечтите – неосъществени. Въпреки всички трудности, през които е принудена да премине в резултат на обстоятелствата, Ева Цибулски демонстрира завидни човешки черти, които далеч не всеки е склонен да прояви. Имигрантката е филм, разриващ ни ситуацията в 20-те години на изминалото вече двадесето столетие, когато напускането на родината е било напълно характерно явление. Но докато някои наистина са успявали да забогатеят и да си изградят добър живот, то към други съдбата не е толкова благосклонна.Още филми: http://onlain-filmi.com/imigrantkata