Ив Сен Лоран

Световна премиера: 08.01.2014

Сценарист: Бертран Бонело, Томас Бидеген

Режисьор: Бертран Бонело

В ролите: Жереми Рение, Леа Сейду, Гаспар Улие

Жалил Леспер е режисьор на биографичната драма Ив Сен Лоран, която проследява в най-малки подробности и детайли живота на една от емблемите в света на модата. Пиер Нине пък е актьорът, изиграл главната роля във филма. През 1957 година Лоран става началник на отдел Дизайн в изключително мощната и успешна по онова време компания за луксозни стоки Диор. Своя успех известната личност дължи не само на обикновените неща от ежедневието, които много често му служат като вдъхновение. Огромна роля в живота му изиграва връзката, която той има с френския бизнесмен Пие Берже. Става въпрос за връзка не в сферата на бизнес отношенията, а за такава от интимен характер. Всичко това оказва огромно влияние върху личността на Лоран, който определено е сред най-известните в сферата на модното изкуство.

   Филмът на Леспер и Бертран Бонело ни дава възможност да надникнем в един живот, където има от всичко по много. Той е изпълнен и с моменти на бурна радост и надежди за успех, но също така не са малко и личните трагедии, които всъщност почти винаги са съществували в живота на всички известни личности. Скандалите и трагедиите допълнително оказват влияние върху личността на Ив Сен Лоран както по време на работата му, също така и в личен план. Професионалните предизвикателства на Лоран и неговия екип също не са подминати в биографичната драма за великият моделиер. Това включва моментите от оформянето на първите скици до финалните проби на редица изискани модни дрехи и други аксесоари. Какъв е бил Ив Сен Лоран и най-важното – какъв остава той в очите на широката общественост? За много хора по всяка вероятност той е богат човек, който няма никакви проблеми както в личен, така и в професионален план. Ако обаче надникнем зад кулисите, дали нещата ще изглеждат такива или ще бъдат коренно различни? Истинските и трудни предизвикателства пред Лоран са представени във филма, който със сигурност е един от най-добрите в сферата на биографичните продукции за новата 2014 година.

   Когато през 1957 година постъпва на работа в Диор като началник на отдел Дизайн, Лоран е вече известна фигура от света на модата. С течение на годините обаче той добива още по-голяма популярност, като едновременно със славата, той трябва да се справя и с предизвикателствата от личен характер. Какви са били те и дали именно заради тях Лоран е постигнал това, което днес е известно на много хора по целия свят? До какво ниво е достигнала връзката му с бизнесмена – може ли да се твърди, че това е най-важният период за моделиера? Отговорите на всички тези въпроси ще научат зрителите, но само след като изгледат биографичната драма за една от най-ярките личности в света на модата. Тя дава възможност в пълна степен да се видят всички предизвикателства, пред които постоянно се изправят известните личности. Понякога те са много по-сложни, отколкото изглеждат за обикновените хора.

Жанр: Биографичен ДрамаГледано: 242

Ив Сен Лоран